+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kuusankosken Rantapuistoa kehitetään asukaslähtöisesti - vastaa kyselyyn

16.5.2017

Millainen on Kuusankosken Rantapuisto? Mitä siellä voi tehdä tai mitä toivoisit siellä voitavan tehdä? Miltä puisto voisi näyttää? Onko puistossa turvattomia paikkoja, kunnostettavia kohteita tai esteitä liikkumiselle? Miten betonisia voimajohtopylväitä tai Kymijokea voisi hyödyntää Rantapuiston suunnittelussa?

Muun muassa näihin kysymyksiin voi vastata kaupungin verkkosivuille www.kouvola.fi/rantapuistokysely avatussa karttakyselyssä. Kyselyllä selvitetään Sommelon ja Pappilanpellon rannassa olevan viheralueen käyttöä ja asukkaiden näkemyksiä sen kehittämiseksi. Samalla kerätään Rantapuiston alueeseen liittyviä muistoja menneiltä ajoilta.
Vastauksia kyselyyn toivotaan 4.6.2017 saakka.

Kyselyvastauksista apua puiston suunnitteluun

Kyselyvastaukset ovat arvokasta käyttäjätietoa ja niitä hyödynnetään Rantapuiston jatkosuunnittelussa. Juhannusviikolla käynnistyvässä maisema-arkkitehtuurikilpailussa kilpailijoiden toivotaan tutkivan mm. kyselyvastausten perusteella ratkaisuja puistoalueen kehittämiseksi.

Kilpailijoilta toivotaan ideoita alueelle sopivista toiminnoista ja niiden sijoituspaikoista, sekä erilaisia ratkaisuja, miten toteuttaa maisema-arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, nykyaikainen, monipuolinen, viihtyisä, esteetön ja turvallinen puisto kustannustehokkaasti. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Kymijoki Rantapuistoineen olisi luonteva ja näkyvä osa Kuusankosken keskusta-aluetta ja vehreä kohtaamispaikka kaikille kouvolalaisille.

Kilpailutyöt tulevat asukkaiden arvioitavaksi ja kommentoitavaksi syyskuussa ja ne toimivat palkintolautakunnan päätöksenteon tukena voittajaa valittaessa. Alueen jatkosuunnittelu pyritään tilamaan voittajatyön laatineelta työryhmältä. Jatkosuunnittelu on tarkoitus aloittaa heti kilpailun ratkettua ja rakentaminen ajoittaa lähivuosille ainakin osalle alueesta. Todennäköisesti koko aluetta ei kunnosteta kerralla, vaan työ jakautuu useampaan vaiheeseen.

Lisätietoja
www.kouvola.fi/rantapuisto
kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä
020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi