+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Haloo Kouvola – osallistu Kouvolan kehittämiseen

19.5.2017

Seuraa tiistaina 23.5.2017 klo 17.30 alkaen Kouvolan tulevaisuuden palvelumallikokeilun käynnistämistä suorana lähetyksenä. Palvelumalli 2030 kannustaa asukkaita osallistumaan alueensa palveluiden ja toiminnan kehittämiseen. Esitettäviä asioita voi kommentoida puhelimella uuden HalooKouvola sovelluksen kautta.

Tilaisuudessa tuodaan esille asukkaiden uusia tapoja osallistua alueelliseen kehittämiseen sekä esitellään kaupungin uusi osallistumissovellus HalooKouvola. Aluekehittämisestä ja asukastoiminnasta tulevat puhumaan vuoden 2016 helsinkiläiseksi valittu, yhteisöllisen kaupunkikulttuurin kehittäjä, Siivouspäivän, Kallio Block Party -liikkeen ja saunapäivän ideoija Jaakko Blomberg sekä tutkija Julia Jousilahti valtiovarainministeriön digikuntakokeilusta. Tilaisuuden avaa strategia- ja kehittämisjohtaja Jyrki Harjula.

Palvelumallikokeilun tavoitteena on tehdä Kouvolasta kaupunki, jossa asukkaat yhdessä rakentavat hyvää arkea ja hyvinvointia lähipiirissä, omassa kaupunginosassa ja koko kaupungissa. Kouvolan tulevaisuuden palvelumalli tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden kehittää omaa asuinaluettaan ja vaikuttaa elinympäristönsä asioihin. Mitä enemmän saa vaikuttaa, sitä enemmän kaupunkia arvostaa; se näkyy sekä kuuluu puheissa ja toimissa.

Kesän ja syksyn aikana Kouvolassa testataan alueellisen kehittämisen mallia entisen Anjalankosken ja Valkealan alueilla. Kesäkuussa muodostetaan väliaikaiset kokeiluparlamentit. Niiden tehtävänä on arvioida alueellisen toiminnan edellytyksiä ja alueen palvelutarpeita, luoda uusia verkostoja sekä osallistaa alueen asukkaita ideointiin ja toteutukseen.

Tilaisuudessa julkistettava HalooKouvola on kaupungin uusi mobiilisovellus, jonka kautta asukkaat voivat ottaa kantaa ja kertoa helposti mielipiteensä kaupungin ajankohtaisista asioista ja palveluista. Osallistumissovellusta on tarkoitus hyödyntää aluksi alueellisen kehittämisen mallin kokeilualueilla Anjalankoskella ja Valkealassa, mutta käyttö laajenee myöhemmin koko Kouvolan alueelle. Lue lisää sovelluksesta kaupungin verkkosivuilta kouvola.fi/halookouvola.

HalooKouvola kännykkäkuva

Lisätietoja:
Strategia- ja kehittämisjohtaja, jyrki.harjula@kouvola.fi
Palvelumalliohjausryhmän puheenjohtaja Sakari Smeds, sakarismeds@hotmail.com

Palvelumallikokeilun käynnistämistilaisuus (suoratoistolinkki)


www.kouvola.fi/halookouvola
www.kouvolafiilis.fi
Jaakko Blomberg
Julia Jousilahti


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme