+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Millaisena haluaisit nähdä Kouvolan vuonna 2030 – osallistu kyselyyn!

11.4.2017

Kouvolan kaupunki haluaa yhdessä asukkaiden kanssa laatia onnistumissuunnitelman, joka tähtää nykyistä vetovoimaisempaan ja viihtyisämpään tulevaisuuden Kouvolaan. Olemme maalanneet tulevaisuuden Kouvolaa yhdeksästä eri näkökulmasta: asumisen, ihmisen ja yhteiskunnan, liikenteen ja liikkumisen, luonnon ja ympäristön sekä opiskelun, palvelun, työn, vapaa-ajan ja Kouvolan mielikuvan näkökulmasta. Oletko tulevaisuuskuvausten kanssa samaa mieltä? Millainen Kouvolan pitäisi olla vuonna 2030? Vastaa kyselyyn tai/ja kerro oma näkemyksesi tulevaisuuskuvista.

Voit kirjoittaa jokaisen kuvaussivun alalaidassa olevaan kirjoituslaatikkoon oman näkemyksesi Kouvolasta vuonna 2030:

www.kouvola.fi/tulevaisuuskysely

sekä vastata Tulevaisuuden Kouvola 2030 -kyselyymme ke 3.5.2017 mennessä alla olevan kyselylinkin kautta.

https://link.webropolsurveys.com/S/DAD228C76614DC8D

Kaupungintalon yhteispalvelupisteessä ja pääkirjastossa on myös kyselylomakkeita, jotka voi palauttaa joko pääkirjastoon tai kaupungintalon yhteispalvelupisteeseen.

Kaikkien määräpäivään mennessä kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kymmenen kappaletta Tykkimäen Park hopper -rannekkeita, joilla pääsee Aquaparkiin, Actionparkiin ja huvipuistoon, eli kolmeen puistoon vapaasti kahden päivän ajan.


Tulevaisuuskuvien maalaamiseen on hyödynnetty useita lähteitä, mm. valtiovarainministeriön, Sitran ja kuntaliiton julkaisuja. Lisäväriä on otettu tulevaisuustutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden artikkeleista sekä paikallisista seminaarituotoksista. Ote yhdestä tulevaisuuden näkökulmasta:

"Vuonna 2030 Kouvolassa on positiivisesti ajattelevia avarakatseisia asukkaita. Kaupungin "sisämarkkinoita" on kehitetty – ajatellaan ja toimitaan terveen itsekkäästi oman kaupungin parhaaksi. Kouvolan palvelut ovat asiakaslähtöisiä ja digitalisaation huippua, mikä on houkutellut kaupunkiin paljon asukkaita.. Eri-ikäisten ihmisten on hyvä asua Kouvolassa. Kuntalaisia kannustetaan omatoimisuuteen ja toistensa tukemiseen. Alueiden omaleimaisuus ja kulttuuri kukoistavat, nurkkakuntaisuus on taakse jäänyttä. Asukkaat luottavat tulevaisuuteen."

Mihin tähtäämme?

Kaupunki haluaa yhdessä asukkaiden kanssa laatia onnistumissuunnitelman, joka tähtää nykyistä vetovoimaisempaan ja viihtyisämpään tulevaisuuden Kouvolaan.
Maakunta vastaa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä vuoden 2019 alusta. Kouvola ei saa maakunta- ja soteuudistuksesta merkittävää kilpailu- tai vetovoimaedun lisäystä suhteessa muihin kaupunkeihin. Pärjätäkseen ja lisätäkseen elinvoimaisuuttaan uudessa toimintaympäristössä, Kouvolassa tarvitaan asukkaiden ja kaikkien sidosryhmien osaamista ja yhteistyötä.

Maakuntatasoisten uudistusten toteuduttua (2019 alusta) kaupungin keskeisiä tehtäviä ovat:
-Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
-Paikallisen identiteetin ja demokratian edistäminen
-Elinvoiman edistäminen

Lisätietoa kaupunkistrategiasta ja kyselystä:
Kouvolan kaupunki, strategia ja kehittäminen
jyrki.harjula(a)kouvola.fi
heli.veripaa(a)kouvola.fi
www.kouvola.fi/strategia

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme