+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

MEIDÄN METSÄ – osallistu metsäsuunnitteluun

20.3.2017

Missä on säilyttämisen arvoisia, arvokkaita metsiä Kouvolan keskusta-alueella? Missä ovat tärkeät ulkoilupaikat ja kulkevat parhaat ulkoilureitit? Missä metsää pitäisi hoitaa ja miten? Entä kuinka hyvin tunnet Kouvolan suojelualueet? Mihin kaupungin maa-alueiden hoidossa pitäisi panostaa?

Muun muassa näitä kysytään Kouvolan asukkailta ja keskusta-alueella liikkuvilta karttakyselyllä maalis- huhtikuun ajan. Kyselyllä kerättävää arvokasta tietoa hyödynnetään keskusta-alueelle tehtävän metsäsuunnitelman laatimisessa.

Nyt tehtävä metsäsuunnitelma on kaupungin omistamien keskusta-alueen metsien hoitotoimenpiteiden kokonaissuunnitelma seuraavalle kymmenelle vuodelle. Suunniteltavan alueen pinta-ala on yhteensä noin 900 ha. Suunnittelun perusteena on vuonna 2013 hyväksytty kaupungin Taajamametsien hoitoperiaatteet. Periaatteissa on sitouduttu hoitamaan metsiä siten, että ne ovat maisemakuvaltaan vaihtelevia ja hakkuut tehdään vain kasvatushakkuina. Luonnos metsäsuunnitelmasta tulee nähtäville loppuvuodesta 2017, jolloin kuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa ehdotuksen mukaisiin käsiteltäviin alueisiin.

Metsäsuunnitteluun liittyen järjestetään lisäksi keskustelutilaisuus Mielakan alueen metsien hoidosta. Tilaisuus järjestetään 19.4.2017 klo 17.00 alkaen Mielakan rinnekahvilassa, Ojaniityntie 3. Keskustelun ja kahvittelun jälkeen on mahdollisuus osallistua opastettuun Mielakan metsäkävelyyn.

Kyselyyn voi vastata 20.3.–30.4.2017 välisenä aikana osoitteessa www.kouvola.fi/taajamametsat.

Lisätietoa
Kirsi Hokkanen
Metsätalousinsinööri
020 615 7754, kirsi.hokkanen@kouvola.fi