+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Aikarajoitukseton lauantaipysäköinti jatkuu

17.2.2017

Loppusyksynä kokeiltua aikarajoituksetonta lauantaipysäköintiä jatketaan Kouvolan ydinkeskustassa ja Kuusankosken keskustassa toistaiseksi.

Lauantaisin pysäköintiajasta vapautetut alueet olivat kokeilussa lokakuun 2016 alusta lähtien. Kaupunkisuunnittelu keräsi tänä aikana tietoja pysäköintialueiden käyttöasteen muutoksesta ja rajoituksettomuuden vaikutuksista paikallisten yritysten liiketoimintaan. Lisäksi kokemuksia kerättiin kiinteistönomistajilta, pysäköinninvalvonnasta ja katujen talvikunnossapidosta.

Selvityksen perusteella pysäköintialueiden käyttöasteissa ei ollut merkittävää kasvua eri mittausajankohtina. Koska aikarajoituksettomuudesta huolimatta käyttöaste pysyi keskimäärin alle 50 %:ssa, ei lauantain pysäköintiaikojen vapauttamisen voida katsoa toisaalta hankaloittavankaan pysäköintiä keskustoissa.

Yrittäjien vastausten perusteella kokeilulla oli piristävä vaikutus keskustan elinkeinoelämälle ennen kaikkea positiivisen ilmapiirin ja palveluiden saavutettavuuden osalta. Enemmistö vastaajista arvioi myynnin ja asiakasmäärän kasvaneen kokeilun aikana 5-10 % edellisen vuoteen verrattuna. Yhteyttä pysäköintikokeiluun ei pystytä selvityksen perusteella kuitenkaan varmuudella todentamaan.

Lauantaipysäköinnin muuttaminen toistaiseksi aikarajoituksettomaksi sai yksimielisen kannatuksen yrittäjien keskuudessa. Myöskään kiinteistönomistajilla, pysäköinninvalvonnalla ja katujen talvikunnossapidolla ei ollut kielteisiä kokemuksia pysäköintikokeilusta. Tekninen lautakunta päätti 24.1.2017 jatkaa aikarajoituksetonta pysäköintiä Kouvolan ydinkeskustassa ja Kuusankosken keskustassa toistaiseksi.

Lisätietoja:
vt. kaupunginarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä
puh. 020 615 7404
kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

www.kouvola.fi/pysakointi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme