+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Manskin katoksen suunnittelu etenee

20.1.2017

Suunnitelmat Manskin katoksen rakentamisesta etenevät. Tekninen lautakunta saa kokouksessaan 24.1.2017 hyväksyttäväkseen kaupungin ja kiinteistönomistajien väliset sopimukset urakkakustannuksista. Rakennuslupaa päästäneen hakemaan helmikuussa.

Hyväksyttäväksi tulevat sopimukset koskevat katoksen rakentamis-, hoito- ja ylläpitokustannuksia. Kouvolan kaupungin ja kiinteistönomistajien yhteistyössä laatiman kattamissuunnitelman kustannusarvio on 1,25 miljoonaa euroa sisältäen suunnittelun ja rakennuttamisen kustannukset.

Kattamissuunnitelma sisältää Lasipalatsin ja Sokoksen väliin rakennettavan teräs- ja lasikatteisen, noin 700 m² laajuisen katoksen. Rakentamisen tavoitteena on monipuolistaa kävelykadun toimintoja toteuttamalla säältä suojattu tila tapahtumien järjestämistä varten. Samalla katos kytkee siihen rajautuvia kiinteistöjä ja niiden liiketiloja toiminnallisesti paremmin toisiinsa.

Tavoitteena on katoksen rakentaminen meneillään olevan kävelykadun saneeraamisen ja Lasipalatsin korottamisen aikana, jolloin urakka käynnistyisi kesäkuussa 2017.

Katoksen rakentaminen on osa kävelykatu Manskin saneerausta, mikä käynnistyi syksyllä 2016. Kävelykatu-uudistus sisältyy kaupunginvaltuuston määrittelemään ydinkeskustan kehittämisen kärkihankkeeseen. Tavoitteena on uudistaa kävelykatua kaupunkikuvaltaan laadukkaammaksi ja toiminnoiltaan monipuolisemmaksi, vetovoimaiseksi alueeksi.

Kouvolan keskustaa on kehitetty vuonna 2013 valmistuneen keskustavision suuntaviivojen mukaisesti toteuttamalla osa-alueittain laadittuja asemakaavahankkeita. Visiossa kävelykadun uudistaminen ja Keskikadun risteysalueen kehittäminen todettiin yhdeksi tärkeimmäksi kehittämistoimenpiteeksi. Alueelle on tehty viime vuosina asemakaavan muutos ja katusuunnitelma. Kävelykadun uudistamisen lisäksi suunnitelmat sisältävät Keskikadun risteysalueella olevien rakennusten kehittämisen sekä kävelykadun osittaisen kattamisen.


Lisätietoja:
tekninen johtaja Hannu Tylli
puh. 020 615 8570
hannu.tylli@kouvola.fi

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme