+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kulttuurikouvolalainen 2017 tunnustus Kymi Brassille

4.1.2017

Vuoden 2017 kulttuurikouvolalainen -tunnustus on myönnetty Kymi Brass –tapahtumalle.

Valtakunnallinen vaskimusiikkitapahtuma Kymi Brass on soinut Pohjois-Kymen musiikkiopiston siipien suojissa vuosittain jo vuosituhannen vaihteesta asti. Kuudentoista vuoden ajan Kymi Brass on tarjonnut korkeatasoista puhallinmusiikin opetusta ja monipuolisia konsertteja niin laajalle yleisölle kuin valtakunnalliselle ammattilais- ja harrastajapiirillekin. Korkeat taiteelliset tavoitteet omaava tapahtuma on rikastuttanut merkittävästi paitsi vaskimusiikin valtakunnallista kenttää myös Kouvolan kulttuuriympäristöä.

Kymi Brassia ovat aikanaan olleet perustamassa Karl-Heinz Hennen, Leena Heikkilä ja taiteellinen johtaja Aleksi Saraskari, jotka toimivat yhä tapahtuman kantavana voimana.

Viikonlopputapahtuma on tuonut vuosittain Kouvolaan alansa eturivin taiteilijoita ympäri maailman. Vuosien varrella kaupungissa ovat konsertoineet ja opettaneet kansainväliset tähdet kuten James Morrison (AU), Alessandro Fossi (IT), The Boston Brass (USA), European Tuba Trio, Sergio Carolino (PT), Jens Björn-Larsen (DK), Jeroen Berwaerts (BE) sekä yhtälailla kansainvälistä kuuluisuutta nauttivat suomalaistaiteilijat kuten Jouko Harjanne, Petri Keskitalo, Jukka Myllys, Pasi Pirinen, Eero Lehtimäki ja Jimi Tenor. Vuonna 2016 Kymi Brassia tähdittivät mm. trumpetisti Tero Lindberg, laulaja Siiri Nordin, kamariyhtye Quinsonitus ja vaskiseitsikko Con Brassica.

Tapahtumassa on onnistuneesti yhdistetty konsertit, yksityisopetus ja brass band -koulutus sekä erilaiset luennot, work shopit ja seminaarit. Väkeä on saapunut aina Rovaniemeä myöten ja osallistua ovat voineet kaikenikäiset muusikot: nuorin on tiettävästi ollut nelivuotias ja ikäjakauman toinen ääripää löytynee yli seitsemänkymppisistä.

Tapahtumassa on lähes aina myös esitelty Vuoden nuori taiteilija, joka on Pohjois-Kymen musiikkiopistosta ammattilaisuuteen edennyt vaskimuusikko. Näin on voitu tarjota konserttiareena paikallislähtöisille taiteilijoille sekä toisaalta tuoda esiin oppilaitoksen pitkäjänteistä ja hedelmällistä työtä.

Pyhäinpäivään ajoittuva festivaali on vuosia pyörinyt pääasiassa Pohjois-Kymen musiikkiopiston omalla rahoituksella ja työllä. Kymi Brass soi seuraavan kerran 3.11.-5.11.2017. Tapahtuman suojelija on kenties Suomen kansainvälisesti kuuluisin vaskimuusikko, trumpettitaiteilija Jouko Harjanne.

Lisätietoja antaa TUNNE-työryhmän puolesta:
Aija Matero/ Kouvolan Kulttuuritalot, puh 020 615 8308

TUNNE-työryhmä: Kouvolan kaupungin Hyvinvoinnin palvelut/Kulttuurikasvatus, Kouvolan Kulttuuritalot, Poikilo-museot, Kouvolan kirjastotoimi, Kouvolan Teatteri, Kymi Sinfonietta, Pohjois-Kymen musiikkiopisto ja Kouvolan Kansalaisopisto.