+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan hakuprosessit etenevät

12.12.2016

Kouvolan kaupunginjohtajan virkaa haki yhteensä 12 henkilöä. Lisäksi kaksi henkilöä on antanut virkaan suostumuksensa. Hallintojohtajan virkaan hakeneista valittiin henkilöarviointiin Juha Rinta-Jouppi ja Katja Tommiska.

Kaupunginjohtajan virkaan 12 hakijaa

Kouvolan kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi 11.12.2016. Virkaa haki yhteensä 12 henkilöä. Lisäksi kaksi henkilöä on antanut virkaan suostumuksensa.

Virkaa ovat hakeneet Jyrki Hyttinen Kouvolasta, Veikko Kauppinen Mikkelistä, Janne Kettunen Kouvolasta, Timo Kiviaho Salosta, Janne Laine Savonlinnasta, Olli Lehtonen Kotkasta, Harriet Lonka Helsingistä, Janne Nyman Kouvolasta, Manu Ristola Kotkasta, Marita Toikka Joutsenosta ja Jonne Vanhalakka Kouvolasta. Yksi viran hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen.

Lisäksi suostumuksensa on antanut Kimmo Jarva Lappeenrannasta ja yksi virkaan suostumuksensa antaneista ei halua nimeään julkisuuteen.

Valintaa valmistelee kaupunginhallituksen asettama valmistelutyöryhmä, johon kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Harri Helminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Larikka sekä kaupunginhallituksen jäsenet Kimmo Jokiranta, Marjatta Nykänen, Sari Palm ja Liisa Sulanen sekä henkilöstöjohtaja Päivi Karhu. Valmistelutyöryhmä kokoontuu 14.12.2016 käsittelemään hakemuksia.

Kouvolan kaupunginjohtajan virka vapautuu 1.1.2017 alkaen Lauri Lamminmäen siirtyessä Kuntaliiton palvelukseen. Talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsell on valittu hoitamaan määräaikaisesti kaupunginjohtajan avointa virkaa 1.1.2017 alkaen.

Hallintojohtajan viran haku etenee

Kouvolan kaupungin hallintojohtajan virka on myös ollut haettavana. Valintaa valmistelee kaupunginhallituksen valitsema valmistelutyöryhmä.

Virkaa haki yhteensä 25 henkilöä, joista kuusi valittiin haastatteluun. Valmistelutyöryhmä haastatteli yhteensä viisi hakijaa, sillä yksi haastatteluun kutsutuista perui hakemuksensa. Valmistelutyöryhmä päätti hakemusten ja haastattelujen perusteella, että kahdelle hakijalle tehdään henkilöarviointi. Henkilöarviointiin valittiin Juha Rinta-Jouppi ja Katja Tommiska.

Kaupunginhallitus päättää hallintojohtajan valinnasta 16.1.2017.

Hallintojohtaja johtaa konsernipalvelujen hallinto- ja viestintäpalveluja. Hän vastaa päätösten valmistelusta ja täytäntöönpanosta sekä hallinnon ohjeiden ja sääntöjen valmistelusta, toimii kaupunginhallituksen sihteerinä ja on kaupungin johtoryhmän jäsen.

Virka on vapautunut 5.10.2016 alkaen. Hallintojohtajan avointa virkaa hoitaa tällä hetkellä Kristiina Sihvonen.

Lisätietoja:
henkilöstöjohtaja Päivi Karhu, puh. 020 615 4001, paivi.karhu(a)kouvola.fi.