+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvola ansioitui arviointikertomuksellaan

26.10.2016

PwC:n järjestämässä Vuoden Arviointikertomus -kilpailussa valittiin vuoden 2015 parhaat arviointikertomukset kolmessa sarjassa. Suurten yli 20 000 asukkaan kuntien sarjan voitti Kouvola. Alle 20 000 asukkaan kuntien sarjassa voiton vei Heinola, ja kuntayhtymien sarjan voitti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Tarkastuslautakuntien tehtävänä kunnissa on arvioida valtuuston asettamien tavoitteiden toteutumista sekä kunnan toiminnan tuloksellisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. Arvioinnin tulokset raportoidaan vuosittain arviointikertomuksessa. PwC:n järjestämällä arviointikertomuskilpailulla halutaan edistää tarkastuslautakuntien arviointitoimintaa ja arviointikertomusten laadukkuutta.

Arviointikertomuskilpailu toteutettiin yhteistyössä Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun kanssa. Vuoden 2015 arviointikertomuksia analysoi Tampereen yliopiston opiskelijoista koottu esiraati ohjaavan professorin Lasse Oulasvirran johdolla.

Voittajat valitsi ulkopuolisista asiantuntijoista koottu tuomaristo, johon kuuluivat Kunnallisalan kehittämissäätiön asiamies Antti Mykkänen, emeritusprofessori Pentti Meklin ja VTT Mikko Wennberg.

Tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti; Kouvolan arviointikertomuksen tietoperusta oli kattava sisältäen sekä taloudellisen että toiminnallisen tilanteen arviointia. Kertomuksessa oli mainittuna arviointikohteet ja tietolähteinä olleet asiantuntijahaastattelut. Kehitettävää löytyi tarkastuksen tietolähteenä käytetyn muun materiaalin paremman avaamisen osalta. Kertomuksen rakenne ja ulkoasu olivat selkeät, johdonmukaiset ja tasapainoiset. Teksti oli helposti luettavaa ja taulukoiden sisältö laadukasta. Kokonaisuus oli visuaalisesti onnistunut ja mielenkiintoa herättävä.

Tunnustuksen vastaanottivat tarkastuslautakunnan pj. Jari Suomela, tarkastuspäällikkö Sirkku Ahvo-Lehtinen, vs. tarkastussihteeri Elisa Pakkanen ja tarkastussihteeri Katriina Lankinen.

Arviointikertomuskilpailu järjestettiin nyt seitsemättä kertaa, ja parhaat arviointikertomukset julkistettiin Helsingissä 26.–27.10. pidettävässä PwC:n Arviointiseminaarissa.

Voitokas arviointikertomus 2015Kuvassa vasemmalta oikealle Katriina Lankinen, Sirkku Ahvo-Lehtinen, Jari Suomela ja Elisa Pakkanen.

Lisätietoja:
Sirkku Ahvo-Lehtinen
ulkoisen tarkastuksen tarkastuspäällikkö
puh. 020 6157916
sirkku.ahvo-lehtinen(a)kouvola.fi

Jari Suomela
tarkastuslautakunnan puheenjohtaja
puh. 040 1502610
jari.suomela(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme