+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Wilma käyttöön Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuksessa elokuusta 2016 alkaen

17.6.2016

Wilma otetaan Kouvolassa käyttöön elokuusta 2016 alkaen kaikissa kaupungin omissa päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Kyseessä on turvallinen, internet-selaimella käytettävä ohjelma huoltajien ja varhaiskasvatuksen väliseen yhteistyöhön.

Ohjelman avulla huoltajat voivat viestiä lapsen ryhmän henkilöstön ja päiväkodin johtajan kanssa. Perhepäivähoidossa Wilma-viestintä tapahtuu kodin ja perhepäivähoitoalueen johtajan välillä. Perhepäivähoitajakohtainen käyttö ei ole tällä hetkellä mahdollinen.

Wilmaan tulevat kaikki varhaiskasvatuksen yhteiset ja yksikkökohtaiset tiedotteet, kun henkilöstö on saanut koulutuksen ja huoltajilla ovat tunnukset. Käyttöön ottamisen alkuvaiheessa tiedotetaan myös perinteiseen tapaan esim. ilmoitustauluilla. Kaikki kiireelliset viestit pitää edelleen hoitaa puhelimitse.

Tärkeät keskustelut käydään jatkossakin kasvokkain. Wilmaa ei käytetä palautekanavana.
Wilma-tunnuksia varten avainkoodin ohjeineen saa yksikön johtajan kautta, kun lapsi aloittaa varhaiskasvatuksen tai palaa kesän jälkeen hoitopaikkaan.

Lapset, joille on myönnetty esiopetuskuljetus, saavat avainkoodin ohjeineen postissa heinäkuun aikana. Kuljetusaikataulut ovat saatavilla Wilman kautta viimeistään viikolla 31.
Ohjeessa on koodi, jolla Wilma-tunnus luodaan, kun aiempaa tunnusta ei ole. Osalla huoltajista on jo tunnukset. Ohjeessa kerrotaan, miten varhaiskasvatuksessa oleva lapsi lisätään olemassa olevaan tunnukseen.

Tarkoituksena on kehittää Wilman käyttöä niin, että mahdollisimman monesta paperilomakkeesta ja -kyselystä voidaan luopua.

Lisätietoja
Helena Kuusisto, palvelupäällikkö
puh. 020 615 7224
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi