+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Siisti Siti –toukokuussa talkoili tänä vuonna upeasti 6600 henkilöä

17.6.2016

Suuri kiitos jokaiselle Siisti Siti –toukokuun siivoustalkoisiin osallistuneille 6600 henkilölle arvokkaasta työstä siistimmän, turvallisemman ja viihtyisämmän ympäristön puolesta!

Siivoustalkoot ulottuivat koko Kouvolan alueelle

Siivoustalkoita järjestettiin ympäri Kouvolaa. Siisti Siti –toukokuun aikana kaupungin siisteyttä ja viihtyisyyttä lisäsi talkoovoimin yhteensä ainakin 20 päiväkotia, 3 perhepäiväkotia, 22 koulua, 8 yhdistystä sekä useita kymmeniä yksittäisiä asukkaita. Päiväkodit ja koulut siivosivat toimipaikkojensa omia pihoja ja varastotiloja sekä lähimetsiä ja tienpientareita. Kouvolan kaupungin kiinteistöpalvelujen henkilöstö siivosi KPL:n kanssa yhteistuumin KSS -Areenan pesäpallokatsomon. Lisäksi erilaisissa talkoissa siivottiin kaupungin kiinteistöjen lähialueita, kaupungin sisääntuloväyliä, lenkkipolkuja ja lähimetsiä.

SiistiSiti –toukokuun oheistapahtumia

Omien nurkkien siivousta toteutettiin "Tuo tullessas –vie mennessäs" ajatuksella tavaranvaihtopäivillä pe-la 13.-14.5. Tavaranvaihtopäivillä oli kahden päivän aikana yhteensä n. 3000 kävijää ja tarpeettomaksi käyneet käyttökelpoiset tavarat löysivät hienosti uuden käyttäjän. Tapahtuman järjesti Kerkko –verkosto Kouvolan kaupungin ekotukihenkilöiden avustuksella.

Kymenlaakson Jäte Oy ja Kouvolan kulttuuritalot tarjosivat Katastrofin aineksia -elokuvan näytökset yleisölle 18.5. Kouvola-talolla ja 19.5. klo 19 Kuusankoskitalolla. Näytökset eivät saaneet liikkeelle kovin suurta joukkoa, mutta elokuva tarjottiin myös kolmelle koululle, joiden kautta elokuvan näki yhteensä n. 770 oppilasta opettajineen.

Facebookissa ja instagramissa oli toukokuun ajan myös kuvakilpailu, jossa innostettiin nappaamaan kuva omasta siivouskohteesta ennen ja jälkeen siistimisen tai jakamaan kuva itse tuunatusta miniroskiksesta.

Talkoillen viihtyisämpi Kouvola

Siisti Siti –toukokuun tavoitteena oli siistimpi, puhtaampi ja turvallisempi ympäristö. Siivoustalkoiden tulokset ja hieno osallistujamäärä osoittavat, että talkoille on selvästikin ollut tarvetta. Ensi vuonna vietämme Suomen 100 v. juhlia. Olisipa hienoa, jos juhlavuoden kunniaksi oma ympäristö pidettäisiin siistinä ihan joka päivä.

Suuri kiitos kaikille osallistuneille!

Yhteistyökumppanit: Kouvolan kaupunki, Kymenlaakson Jäte Oy, Jätehuolto E. Parkkinen, Jac-Mopp ja Kerkko –verkosto.

Palkinnot: Kaikille osallistuneille päiväkotilapsille lähetettiin henkilökohtaiset osallistumisdiplomit ja kouluille koulukohtaiset diplomit. Lisäksi arvottiin Kouvola-tuotekassit kolmelle Siisti Siti -kuvia jakaneelle ja yhdelle palautekyselyyn vastanneelle. Voittaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Lisätietoja:
• käyttäjäpalvelujohtaja Päivi Takkinen, p. 020 615 8245, paivi.takkinen@kouvola.fi
• puhtauspalvelukoordinaattori Pirkko Toropainen, p. 020 615 5495, pirkko.toropainen@kouvola.fi
• ympäristötarkastaja Marleena Naukkarinen, p. 020 615 8016, marleena.naukkarinen@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme