+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Uintipaikkoja koirille Kouvolassa

8.5.2015

Venelaiturirannat, joiden yhteydessä ei ole yleistä uimarantaa, soveltuvat koirien virkistäytymiselle. Liäksi tänä kesänä aukeaa Käyrälammen Piknik-alueen yhteyteen koirapuisto, jossa koirat voivat kastautua. Koiria ei saa lain mukaan viedä yleisille uimarannoille.

kahlaava koira (kuvaaja Juuso Karikuusi)

Kesä on jälleen lähellä ja edellisiä vuosia verraten ihmisillä herää kiinnostus lemmikkikoirien uimapaikasta. Kaupungille on tullut kysymyksiä siitä minne koiria voi viedä uimaan ja voisiko niille sijoittaa jonnekin oman uimapaikan. Venelaiturirantoja, joiden yhteydessä ei ole yleistä uimarantaa, on pidetty soveltuvina paikkoina koirien virkistäytymiselle.

Käyrälammen koirapuisto ja venelaiturirannat

Tuleva kesä tuo yhden lisän koirien uimamahdollisuuksiin. Kouvola avaa Käyrälammen Piknik-alueen yhteyteen koirapuiston, jossa koirille on mahdollisuus päästä kastautumaan. Käyrälammelle avautuva koirapuiston lisäksi uittamiseen voidaan edelleen käyttää Kouvolan kaupungin venelaiturirantoja, joiden yhteydessä ei ole yleistä uimarantaa. Vuohijärvellä, Jokelassa sekä Valkealan kk:ssa, on uimaranta lähellä. Koiraa on näissä kahdessa jälkimmäisessäkin mahdollista uittaa venelaiturin ei-uimarannan puoleisella rantaosuudella.

Lähtökohtaisesti koiran saa muualla kuin yleisellä uimarannalla päästää uimaan vesistöön. Yksityisillä rannoilla tulee muistaa kysyä lupa maanomistajalta. Taajama-alueella tulisi muistaa, että koira tulee pitää kytkettynä. Käyrälammen koirapuistossa koirat voivat olla kytkemättöminä omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

Yleiset uimarannat eivät ole koirille

Koiria ei saa viedä yleisille uimarannoille. Kielto tulee Suomen järjestyslaista, jota valvoo poliisi. Kielto koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muita koti- tai lemmikkieläimiä. Kouvolassa yleisiä uimarantoja on 20 kpl. Lisäksi Kouvolan seudulla on joitakin yksityisessä omistuksessa olevia uimarantoja, jotka voivat olla yleisessä käytössä. Lue lisää kaupungin yleisistä rannoista.

Lisätietoja:
Terveystarkastaja Juha Järvinen,
Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut,
puh. 020 615 7996.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme