+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan Ohjaamo-hanke käynnistyi

3.3.2015

Kouvolan kaupungin kuntakokeiluun kuuluva, nuorille suunnattu Ohjaamo-hanke on pyörähtänyt käyntiin. Ohjaamo on kouvolalaisten alle 30-vuotiaiden nuorten matalan kynnyksen palvelupiste, jonka tilat valmistuvat kauppakeskus Valtariin loppukeväästä.

Ohjaamon ydintoimintaan kuuluu henkilökohtainen neuvonta ja ohjaus, tuki elämänhallintaan, urasuunnitteluun, sosiaalisten taitojen ja valmiuksien kehittämiseen sekä kouluttautumisen ja työllistymisen tukeminen. Ohjaamo toimii nuoren tukena, kunnes tilanteeseen löydetään pidempikestoinen ratkaisu esimerkiksi yhteistyöverkoston tarjoamien palveluiden kautta tai nuoren siirtyessä opintoihin tai työelämään.

Laajaa yhteistyötä

Ohjaamon laajaan yhteistyöverkostoon kuuluu viranomaistahojen, oppilaitosten ja työpajojen lisäksi esimerkiksi kolmannen sektorin toimijoita, vapaaehtoistyötä tekeviä ja muita nuorten parissa toimivia tahoja.

Ohjaamo toimii myös yritysyhteistyön linkkinä paikallisten yrittäjien ja yrittäjäjärjestöjen suuntaan työnantajien ja nuorten kohtaamista edistäen.

Yhteistyöstä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä myös suoraan hanketyöntekijöihin.

Hanketta toteutetaan 1.3.2015-28.2.2018 ja sitä rahoittavat Kouvolan kaupunki ja Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR). Hankkeen hallinnoinnista vastaa kaupungin nuorisopalvelut.

Yhteystiedot
Sanna Heimonen, hankevastaava, p. 020 615 1252
Mikko Tani, hankekehittäjä, p. 020 615 5522
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvolassa toteutetaan kolme kuntakokeilua vuosina 2015–2016 kuntien velvoitteiden vähentämisen tueksi. Nuorisotakuun lisäksi pureudutaan ikääntyneiden asumispalveluihin sekä hyvinvoinnin integroituun toimintamalliin.Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme