+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kymenlaaksossa otetaan käyttöön uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä – asiakkaiden toivotaan uusivan reseptinsä ajoissa

3.12.2018

Kymsote aloittaa vuoden 2019 alussa ja samalla otetaan Kymenlaaksossa käyttöön yksi ja yhteinen potilas- ja asiakastietojärjestelmä. Tämä aiheuttaa katkon reseptien uusimiseen julkisen terveydenhuollon palveluissa vuodenvaihteessa.

Kymenlaakson kuntien, Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden sosiaali- ja terveystoiminnot samoin kuin nykyisen kuntayhtymä Carean toiminnot yhdistyvät Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoteksi 1.1.2019. Kymsoten myötä otetaan käyttöön myös yksi ja yhteinen potilastietojärjestelmä.

Reseptit uusintaan ajoissa

Potilastietojärjestelmän muutos vaikuttaa reseptien uusintaan: Uusintoja ei voida tehdä kuntien tai Carean terveydenhuollon palveluissa 21.12.2018–4.1.2019. Kymenlaaksolaisten toivotaan huomioivan asian ja toimittavan tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa vanhenevat, säännöllisesti tarvittavien lääkkeiden reseptit uusittavaksi mahdollisimman pian.

Reseptien uusintapyynnöt voi tehdä kuten aikaisemminkin, esimerkiksi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi/omakanta), terveysasemien puhelinajanvarauksessa tai apteekissa.

4.1.2019 jälkeen reseptien uusiminen onnistuu jälleen normaalisti.
Mikäli reseptien uusinnasta on kysyttävää, kymenlaaksolaiset voivat olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai muuhun omaan hoitavaan tahoon.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme