+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan kaupunki lahjoitti joulukorttivarat hyväntekeväisyyteen

5.12.2018

Tänä vuonna joulukortteihin varattu summa 1000 euroa lahjoitettiin Väkivaltatyön palvelukeskus Pysäkille.

Kouvolan kaupunki on päättänyt tänä vuonna lahjoittaa joulukorttirahat Väkivaltatyön palvelukeskus Pysäkille. Lahjoitetun summan luovuttivat hyvinvointipalvelujen johtaja Arja Kumpu ja asiakkuuspäällikkö Liisa Korppi lasten ja nuorten palveluista. Pysäkin puolesta lahjoituksen ottivat vastaan väkivaltatyöntekijät Kirsti Trygg ja Silja Sinisalo.

Arja Kumpu kiitti Pysäkkiä ansiokkaasti hoidetusta ja tärkeästä työstä.

- Väkivallan mahdollistava asenneilmasto muuttuu hitaasti. Tarvitsemme Pysäkin kaltaisia toimijoita, jotka paitsi auttavat väkivaltaa kokeneita, myös ylläpitävät asiasta käytävää julkista keskustelua, Kumpu sanoo.


Pysäkki tarjoaa apua
perhe- ja lähisuhdeväkivallan uhkaan tai väkivaltakierteen katkaisuun naisille, miehille ja lapsille. Palvelut räätälöidään tilanteen ja tarpeen mukaan. Väkivallasta keskustellaan yksilöllisesti nais-, mies- ja lapsityöntekijän kanssa. Pysäkille voi tulla ilman lähetettä ja palvelu on asiakkaille maksutonta. Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa.


Pysäkki aloitti toimintansa
tammikuussa 2014 ja se on jatkoa Ota ajoissa väkivalta puheeksi -hankkeelle (2009-2013). Pysäkki on vakituinen työmuoto, jota rahoittavat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA sekä Kymenlaakson kunnat. Pysäkki on yksi Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n toimintamuodoista ja sillä on toimipisteet Kouvolassa sekä Kotkassa.


Asiakkaita Pysäkillä on Kymenlaaksossa vuodessa liki 200. Asiakastapaamisten lisäksi Pysäkin henkilökunta tekee muun muassa koulutus- ja valistustyötä.
- Väkivaltaa kokenut usein piilottelee tapahtunutta. Tämä on turhaa, sillä väkivalta on yleistä, eikä koskaan uhrin syy. Pyrimme kertomaan väkivallasta ilmiönä eri foorumeilla mahdollisimman paljon, jotta häpeä asian ympäriltä hälvenisi, ja avun piiriin hakeutuminen olisi helpompaa.
- Tärkeää on myös kouluttaa sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöitä tunnistamaan mahdollisia väkivallan merkkejä, jotta he voivat tarvittaessa tarjota asiakkailleen apua väkivallan kierteen katkaisemiseen, Kirsti Trygg kertoo.
Hänen mukaansa monet peruspalveluiden työntekijät ovat nykyisin harjaantuneita havaitsemaan fyysiseen ja henkiseen väkivaltaan liittyviä ilmiöitä sekä ohjaamaan väkivaltaa kokeneita erikoistuneen avun piiriin.
- Toki prosesseja voidaan aina parantaa. Ensi- ja turvakotien liitto esimerkiksi kehittää parhaillaan Turvakymppi-kyselyä, joka valmistuttuaan tarjoaa lasten ja nuorten parissa toimiville uuden välineen väkivaltaa kokeneiden tunnistamiseen.

Lisätietoja Pysäkin toiminnasta:
http://kymenlaaksonensijaturvakoti.fi/toimintamuodot/vakivallan-ehkaisytyo/

Kaupunki on jo useamman vuoden ajan lahjoittanut joulukorttivarat (1000 euroa) kouvolalaiselle yleishyödylliselle yhdistykselle.

Edellisten vuosien lahjoitukset:
2017 Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry
2016 Monikulttuurisuuskeskus Saaga
2015 Vappugospel-tapahtuma
2014 Pohjois-Kymen 4H-yhdistys
2013 Kouvolan seudun muisti ry
2012 Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) perhekahvilatoimintaan Kouvolan alueella
2011 Kouvolan Mielenterveysseura ry

Lisätietoja:
Arja Kumpu, hyvinvointipalvelujen johtaja, Kouvolan kaupunki, p. 020 615 7429, arja.kumpu(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme