+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Valkealakodille Askel-standardi

21.11.2018

Valkealan Jokelassa sijaitsevalle Valkealakodille on myönnetty Askel-standardi. Askel on kaupungin hakemuksesta myöntämä laaduntunnustus, ja myönnetty standardi on sarjassaan kolmas.

Standardin luovutustilaisuus oli Valkealakodilla keskiviikkona 21.11. Standardia vastaanottivat tiimivastaavat sairaanhoitajat Minna Korhonen ja Auli Korja, hoivatyön esimies Kaisa Kelkka, hoitajia sekä asukkaita.

Valkealakoti on ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan yksikkö, joka on toiminut tehostetun asumispalvelun yksikkönä vuoden alusta. Asukaspaikkoja on 50. Työntekijöinä on viisi sairaanhoitajaa, 26 lähihoitajaa ja kaksi hoitoapulaista.

– Laitoshoidon päättymisen myötä meillä on panostettu kodinomaisen hoivan toteuttamiseen. Asukas päättää itse päivän kulusta, kuten vaikka siitä, milloin herää ja syö aamupalaa. Asukkaan tarpeet määrittävät työtämme ja heitä kohdellaan arvostavasti. He ovatkin lähes poikkeuksetta tyytyväisiä hoivaan meillä, Kaisa Kelkka kertoo.

Hyvää palautetta on tullut etenkin asiakkaiden ja omaisten kohtaamisesta.

– Myös talon viihtyisyydestä, kotoisesta ja ystävällisestä ilmapiiristä ja reilusta meiningistä kiitetään. Valkealakodissa on otettu asukkaiden arjen aktiivisuudesta huolehtiminen kaikkien asiaksi, sekä nimetty henkilöstöryhmä, joka on tästä päävastuussa, asiakkuuspäällikkö Liisa Korppi kertoo.

Askel-standardin myöntämisen kriteereitä ovat muun muassa asiakaslupauksen antaminen ja sen toteutumisen mittaaminen, asiakaslähtöisyys sekä asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyyden mittaaminen. Myös asiakastyytyväisyysarvon ja asiakkaan kokeman palvelun vaikuttavuusarvon tulee olla vähintään 3,75 asteikolla 1–5.

Valkealakodin asiakastyytyväisyysarvo oli 4,7, asiakkaan kokema palvelun vaikuttavuus 4,4 ja henkilöstötyytyväisyys 4,3.

Lisätietoja:

Hoivatyön esimies Kaisa Kelkka, 020 615 7180, kaisa.kelkka@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme