+
-+ Tulosta

Kouvolan TYP on alueen työ- ja elinkeinotoimiston, Kouvolan kaupungin, Iitin kunnan, Kelan ja palveluntuottajien muodostama asiantuntija- ja palveluverkosto.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pidempään työttömänä olleita työnhakijoita. Monialainen yhteispalvelu tarjoaa työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Palvelu on tarjolla jokaisen TE-toimiston alueella ja kaikissa Manner-Suomen kunnissa.

Monialaisessa yhteispalvelussa selvitetään, mitä palveluja tarvitaan asiakkaan työllistymisen edistämiseksi. Asiakkaan kanssa laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja. Pääsääntöisesti TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa henkilön yhteispalvelun asiakkaaksi. Henkilö voi myös itse ottaa yhteyttä TYPiin, jos hän kokee tarvitsevansa moniammatillista tukea työllistymiseen.

Monipuolista erityispalvelua

Monialaisen yhteispalvelun toimintaideana on tarjota monipuolista erityispalvelua vaikeasti työllistyville asiakkaille. Kouvolan TYPin tehtävänä on tarjota asiakkailleen tukea elämänhallinnassa ja työllistymisessä monipuolisten kuntouttavien ja aktivoivien palveluiden avulla. Asiakkaan palveluprosessin tukena työskentelevät TE-palveluiden asiantuntijat, sosiaalityöntekijät, palveluohjaajat, psykologi sekä terveydenhoitaja.

Moniammatillisesti yhdessä asiakkaan kanssa

Tilanne arvioidaan kokonaisvaltaisesti yhdessä tarvittavien verkostokumppaneiden kanssa. Näiden tietojen pohjalta tehdään yksilöllinen, työllistymistä tai kuntoutumista edistävä suunnitelma.

Suunnitelman pohjalta voidaan tarjota esim. työ- ja toimintakyvyn arviointia, sosiaalista- ja ammatillista kuntoutumista sekä yksilöllisiä työllistymistä edistäviä tukipalveluita kuten yksilö- tai työhönvalmennusta. Palvelukokonaisuus voi sisältää myös ohjauksen muiden palveluntuottajien tarpeellisiksi arvioituihin palveluihin.

Suunnitelman toteutumista tuetaan ja seurataan moniammatillisesti ja yksilöllisesti.

Palvelemme aikavarauksella

Toimipisteissä palvellaan aikavarauksella. Mahdollisissa akuuteissa ongelmatilanteissa työntekijän tavoittaa varmimmin puhelimitse.

Yhteystiedot

Kymenlaakson TYP-verkoston johtaja
Lisa Forss
lisa.forss(at)kouvola.fi
puh. 020 615 8714

Toimisto
Hallituskatu 7 A, 3.krs
45100 Kouvola
puh. 020 615 5198
fax. 020 615 3399


Lisää yhteystietoja

Liitetiedostot

Esite: Kouvolan TYP [pdf, 997 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme