+
-+ Tulosta

Terveystarkastukset maahanmuuttajille

Maahanmuuttajien terveystarkastuksen ja palveluneuvonnan tavoitteena on ennaltaehkäisyn ja varhaisen puuttumisen avulla ylläpitää ja parantaa asiakkaan hyvinvointia, terveyttä, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Pakolaisille, inkerinsuomalaisille paluumuuttajille ja niille maahanmuuttajille, jotka eivät kuulu minkään muun terveystarkastuspalvelun piiriin tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan terveyspalveluinfoon ja terveystarkastukseen.
Asiakkaat ohjautuvat maahanmuuttajien terveystarkastuksiin Kouvolan maahanmuuttopalveluiden kautta. Terveysasemilta, päivystyksestä ja muiden perheenjäsenten terveystarkastuksista voidaan terveystarkastukseen ja palveluneuvontaan ohjata niitä maahanmuuttajia, jotka eivät kuulu neuvola, koulu- tai opiskeluterveydenhuollon, työterveyspalveluiden tai työttömien terveyspalveluiden piiriin.

Terveystarkastuksen sisältö

  • Kouvolan terveyspalveluinfo, voi toteutua myös ryhmämuotoisena erillisenä tapahtumana. Terveyspalveluinfossa hyödynnetään opastusvideoita
  • Terveydentilan ja terveystottumusten kartoitus kulttuurisensitiivisesti motivoivaa haastattelua käyttäen
  • Suositusten mukaiset maakohtaiset seulontatutkimukset (laboratorio- ja röntgentutkimuksia)
  • Rokotustarpeen kartoitus ja tarvittavien rokotusten antaminen
  • Terveyspalvelusuunnitelman tekeminen, jonka mukaisesti asiakkaat ohjautuvat mm. terveysasemille, neuvoloihin, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon piiriin

Palveluneuvonta

  • Tarpeen mukaan: terveyspalveluinfon lisäksi, terveydenhuollon ajanvarausneuvontaa.
    Tavoitteena kuitenkin on että asiakkaat pystyisivät mahdollisimman nopeasti käyttämään itsenäisesti samoja ajanvarausjärjestelmiä, kuin kaikki Kouvolalaiset.

Pakolaisuuteen liittyvät terveysongelmat

Tarvittaessa tilanteen kartoitus ja hoitosuunnitelman laatiminen maahanmuuttajien terveydenhoitajan vastaanotolla (rankat kokemukset kotimaassa ja pakomatkalla sekä niiden aiheuttamat terveysongelmat)

Yhteystiedot

Kouvolan kaupunki
Terveyden edistäminen
Kouvolan terveysasema
Marjoniementie 10
45100 Kouvola

Maahanmuuttajien terveydenhoitaja
Soili Vähä-Konka
(vastaanotto vain ajanvarauksella)

Ajanvaraus
ma-pe klo 8-9
puh. 020 615 6571

Sähköposti
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme