+
-+ Tulosta

Pohjois-Kymen sairaalan poliklinikat palvelevat

Pohjois-Kymen sairaalan erikoislääkäreiden vastaanottotoiminta
siirtyy Carealle ensi vuoden alussa. Toiminta poliklinikoilla jatkuu nykyisellään ja kouvolalainen saa pääosan palveluistaan Kouvolassa.

- Pyrimme lisäämään Kouvolan erikoislääkärivastaanottoja, sisätautien ylilääkäri Mika Huuskonen kertoo. Kuva: Mauri Ratilainen.

Sisätautien, keuhkosairauksien, lastentautien ja neurologian poliklinikat jatkavat toimintaansa kuten ennenkin.
– Neurologiassa on ollut haasteensa, mutta lääkäritilanne näyttää nyt paremmalta, ja lisää lääkäreitä rekrytoidaan. Muilla poliklinikoilla jatkavat pääosin samat lääkärit kuin tähänkin asti, sisätautien ylilääkäri Mika Huuskonen Careasta kertoo.

Omien virkalääkäreiden saaminen on toiminnan kehittämisen kannalta tärkeää.
– Jatkossa pyrimme rekrytoimaan virkalääkäreitä ja sitä kautta mahdollisesti lisäämään eri erikoisalojen vastaanottoja Kouvolan päässä. Esimerkiksi maakunnallisen kuntoutuksen toimintamallin vahvistuessa tähän liittyvää lääkärikonsultaatiota lisätään, Huuskonen sanoo.

Polikliinisiä toimenpiteitä tehdään edelleen Kouvolassa

Vaikka kymenlaaksolaisten potilaiden leikkaushoito keskittyy Kymenlaakson keskussairaalaan Kotkaan vuoden 2017 lopussa, Pohjois- Kymen sairaalassa voidaan kuitenkin jatkossa tehdä useiden erikoisalojen polikliinisia toimenpiteitä
paikallispuudutuksessa.
– Tällaisia toimenpiteitä tehdään esimerkiksi yleiskirurgian, urologian ja naistentautien erikoisaloilla, Carean operatiivisen vastuuyksikön ylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo.
Erikoislääkäreistä esimerkiksi urologin, yleiskirurgin, vatsaelinkirurgin, ortopedin, korva-nenä- ja kurkkutautilääkärin sekä gynekologin vastaanotot jatkuvat ennallaan. Myös tähystystutkimukset jatkuvat.
– Kuten tähänkin asti, niin esimerkiksi mahasuolikanavan sekä virtsateiden polikliiniset tähystykset tehdään PoKSissa, Mäntymaa sanoo.

Äitiysvastaanotto avautuu vuoden 2018 alkupuolella

Uutena toimintana aloitetaan vuoden 2018 alkupuolella Pohjois-Kymen sairaalassa äitiysvastaanotto. Vastaanotolla saa sekä lääkärin että kätilön perustasoisia palveluita. Näin ollen osa käynneistä, jotka ovat tähän asti vaatineet käyntiä Kotkassa keskussairaalassa, onnistuu jatkossa Kouvolassa. Myös tavallisten luunmurtumien hoitoon liittyvät kontrollit ja kipsaukset hoidetaan Pohjois-Kymen sairaalassa.

Viisi vuodeosastoa palvelee kouvolalaisia

Pohjois-Kymen sairaalassa on ensi vuoden alusta lähtien viisi vuodeosastoa, jotka ovat yleislääketieteen osastoja, mutta profiloituneita sisätautien, kirurgian, kuntoutuksen ja yleislääketieteen erikoisaloille. Vuodeosastoilla on ensi vuoden alusta alkaen yhteensä 115 paikkaa. Ne palvelevat pääasiassa kouvolalaisia. Osastoilla hoidetaan potilaita, jotka eivät tarvitse anestesiapalveluita tai tehohoitoa.
– Hyödynnämme poliklinikoiden lääkäreiden asiantuntemusta myös vuodeosastoilla. Lisäksi meillä on tämänhetkisen suunnitelman mukaan päivystysaikana erikoislääkäritasoinen sairaalapäivystäjä paikalla aamuun asti vuoden 2018 loppuun, Mika Huuskonen kertoo.
Pohjois-Kymen sairaalassa ei ole kirurgian erikoislääkäripäivystystä, ja kirurgian osastolle valitaan potilaat niin, että heidän toipumisensa ei vaadi päivystävää kirurgia.
– Kirurgian vuodeosastoilla konsultoidaan virka-aikana poliklinikoiden kirurgia. Päivystysaikana tukeudutaan päivystyspoliklinikan lääkäreihin ja tarvittaessa konsultoidaan keskussairaalan päivystäjiä.

Suunnitelmissa kuntouttava sairaala

Suunnitelmissa on, että Pohjois-Kymen sairaala profiloituu kuntouttavaksi sairaalaksi. Henkilöstöä ja laitekantaa vahvistetaan niin, että sairaala pystyy tarjoamaan vaativaa sairaalatasoista kuntoutusta koko maakunnan väestölle.


Pohjois-Kymen sairaalan ajanvaraus-poliklinikka

Ajanvarauspoliklinikat tarjoavat erikoissairaan-hoidon polikliinisia palveluja. Poliklinikoille otetaan potilaiksi ainoastaan lääkärin lähetteellä.

Ihotautien poliklinikka
puh. 020 615 6987

Kirurgian poliklinikka
puhelinaika ark. klo 8–10
puh. 020 615 1700
äkilliset peruutukset 020 615 1704

Keuhkosairauksien poliklinikka
puhelinaika ark. klo 8–10
puh. 020 615 1690

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka
• puhelinaika sairaanhoitajalle ma, ti ja to klo 8–9
puh. 020 615 1705
• kuulontutkijalle ma, ti, to
ja pe klo 8–9
puh. 020 615 1707

Lastentautien poliklinikka
puhelinaika ma–to klo 12–14 puh. 020 615 1725
äkilliset peruutukset ja aikojen siirrot 020 615 1725

Naistentautien poliklinikka
puhelinaika arkisin klo 8–9.30 puh. 020 615 1655

Neurologian poliklinikka
puhelinaika arkisin klo 8–10
puh. 020 615 1715

Reumatautien poliklinikka
puhelinaika ark klo 8–10
puh. 020 615 1695

Sisätautien poliklinikka
puhelinaika ark. 8–9.30 puh. 020 615 1685

Diabeteshoitaja
• puhelinaika ke, to ja pe
klo 8–10 puh. 020 615 1680
• ajanvaraus-pkl:n palveluesimies
puh. 020 615 6876

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme