+
-+ Tulosta

Kouvolan terveyskeskussairaalan osasto 6

Kouvolan terveyskeskussairaalan osasto 6 on 22-paikkainen ympärivuorokautista hoitoa antava lyhytaikaissairaanhoidon osasto. Osaston toiminnan tarkoituksena on tuottaa potilaille laadukasta perusterveydenhuollon tasoista sairaanhoitoa ja saattohoitoa. Osasto toimii kotisaattohoidon tukiosastona.

Potilaat

Potilaat tulevat osastolle ensisijaisesti jatkohoitoon erikoissairaanhoidosta. Kotisaattohoitopotilaat voivat siirtyä tukiosastolle kotoa suoraan saattohoitopotilaan tilan huonontuessa tai omaisen uupuessa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Suoraan kotoa tukiosastolle siirtyminen edellyttää lääkärin tekemää saattohoitopäätöstä.

Henkilökunta

Osaston vahvuutena on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta, henkilöstön osallistuminen päätöksentekoon, avoin tiedonkulku, arvotus ja palaute. Osastolla työskentelee moniammatillinen työtiimi.

Hoitokäytäntö

Hoito perustuu potilaan omat voimavarat huomioivaan, yksilöllisesti suunniteltuun kuntouttavaan hoitotyöhön sekä inhimillisesti toteutettuun saattohoitoon. Osastolla toteutetaan tiimityöskentelymallia. Työskentelyn tukena on omahoitajajärjestelmä, joka mahdollistaa potilaan kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen hoidon.

Osastohoidon tavoitteena on tarjota saattohoitopotilaalle mahdollisimman oireetonta, turvallista ja kokonaisvaltaista hoitoa sekä arvokas kuolema. Osastolla pyritään järjestämään potilaalle yhden hengen huone, jossa omaiset voivat osallistua hoitoon sekä halutessaan yöpyä.

Osastolla toteutetaan yhteistyötä Kymenlaakson Syöpäyhdistyksen kanssa. Tukihenkilöpäivystys on osastolla keskiviikkoiltaisin klo 17-19, jolloin koulutettu vapaaehtoinen tukihenkilö käy tapaamassa yhdestä kahteen ennalta sovittua potilasta.

Liitetiedostot

Tukea vapaaehtoistoiminnasta [pdf, 2 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme