+
-+ Tulosta

Muistipoliklinikka / geriatrinen yksikkö

Muistipoliklinikan toiminnan tarkoituksena on selvittää 65 vuotta täyttäneiden potilaiden muistihäiriöiden syy mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tutkimuksissa voidaan havaita hoidettavissa olevat syyt ennen kuin ne aiheuttavat merkittävää haittaa. Varsinaisten muistisairauksien hoito pyritään aloittamaan niin varhain, että sairaudesta johtuvaa toimintakyvyn laskua voidaan hidastaa. Nuorempien henkilöiden muistiselvitykset kuuluvat neurologille.

Muistipoliklinikka toimii Kouvolan kaupungin alueella.

Toiminta

  • Muistisairauksien taudinmääritys
  • Hoito- ja kuntoutussuunnitelma
  • Lääkehoidon kokonaisarvio
  • Hoidon seuranta vähintään siihen asti, kunnes muistilääkitys on saatu kohdalleen
  • Ohjaus ja neuvonta
  • Omaisten tukeminen
  • Sosiaalisten etuuksien tarpeen arviointi ja lausuntojen laatiminen niitä varten

Yhteydenotto

Muistisairauksien alkuselvittelyn tekee oman terveysaseman muistivastaava sairaanhoitaja tai kotihoidon asiakkaiden osalta kotihoidon muistivastaava sairaanhoitaja.

Varatessanne aikaa muistin selvittelyihin, Teille varataan ensin aika puhelinhaastattelua varten. Tämän jälkeen muistivastaava sairaanhoitaja varaa Teille ajan muistitestiin ja alkuselvittelyihin.

Muistivastaavan sairaanhoitajan tekemien alkuselvittelyjen jälkeen Teidät kutsutaan tarvittaessa muistipoliklinikalle jatkotutkimuksiin.

Mikäli olette kotihoidon asiakkaana, ottakaa yhteyttä omaan kotihoidon sairaanhoitajaan. Hän järjestää muistivastaavan sairaanhoitajan kotikäynnin.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme