+
-+ Tulosta

Asiakkaalla ei tarvitse olla lääkärin lähetettä, mutta apuvälineen saannin edellytyksenä on sellainen lääketieteellisin perustein todettu sairaus, vamma tai kehitysviivästymä, joka heikentää potilaan toimintakykyä ja vaikeuttaa hänen itsenäistä selviytymistään.

Apuvälineen tarpeen arviointi perustuu henkilön kokonaistilanteeseen, jossa huomioidaan henkilön toimintakyky, elämäntilanne, apuvälineen käytön turvallisuus ja käyttöympäristö. Apuvälineen tarve voidaan todeta myös fysio- ja toimintaterapeutin tai kuntohoitajan kotikäynnillä.

Tarvittaessa asiakas voi varata ajan apuvälinearvioon fysio- tai toimintaterapeutin vastaanotolle puh. 020 615 1010 klo 9-11.

Apuvälinepalveluihin kuuluvat

  • terveydenhuollon ammattihenkilön tekemä apuvälinetarpeen määrittely
  • välineiden sovitus
  • tarvittavat muutostyöt
  • luovutus omaksi tai käytettäväksi
  • käytön opetus ja seuranta
  • välineiden huolto

Apuvälineet lainataan Tapiontien apuvälinepalvelusta, johon myös palautetaan kunnon tarkistusta varten. Asiakas huolehtii itse apuvälineen kuljetuksesta. Apuvälineet palautetaan puhdistettuina apuvälinepalveluun Tapiontielle.

Kaikkien apuvälineiden palautus (myös terveysasemilta lainattujen kyynärsauvojen) apuvälinepalveluun: Tapiontie 4, Kouvola.

Huollosta/korjauksesta vastaa apuvälinepalvelun huoltomies, jonka tavoittaa puh. 020 615 8013. Asiakas toimittaa itse apuvälineen huoltoon.

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineinä luovutettavien välineiden, laitteiden, tarvikkeiden, tietokoneohjelmien sekä muiden ratkaisujen tarkoituksena on edistää potilaan kuntoutumista, tukea, ylläpitää tai parantaa toimintakykyä jokapäiväisissä toiminnoissa taikka ehkäistä toimintakyvyn heikentymistä.

Hoitotarvikkeet eivät kuulu lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineisiin.

Porrastus perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä sovitun käytännön mukaan

Carean alueella apuvälinepalveluissa noudatetaan yleisiä hoidonporrastuksen periaatteita: apuvälineet järjestetään pääsääntöisesti siltä terveydenhuollon tasolta ja siitä yksiköstä, jossa potilaan hoitovastuu on ja missä apuvälinetarve havaitaan. Poikkeuksena lasten, näön, kuulon ja hengityssairaiden apuvälinehankinnat, sekä vaativat erikoisapuvälineet, jotka kuuluvat pääsääntöisesti erikoissairaanhoidon tai apuvälinekeskuksen vastuulle.

Yhteystiedot

Apuvälinepalvelu
Tapiontie 4
45160 Kouvola

puh. 020 615 1011
(puhelinaika
ma-pe klo 9-10)

Avoinna
ma-ke klo 9.30-15
to klo 9.30-17
pe klo 8.30-14

Aattopäivinä klo 8.30-12

Aattopäivät:

loppiaisaatto, kiirastorstai, juhannuksen aatonaatto, joulun aatonaatto)

Aattopäiviä eivät ole seuraavat päivät (apuvälinepalvelu on silloin auki normaalisti):
vapun aatto, helatorstain aatto, pyhäinpäivän aatto, itsenäisyyspäivän aatto, uudenvuodenaatto

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme