+
-+ Tulosta

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolassa tapahtunutta lapsen terveydentilan pitkäaikaisseurantaa. Kouluterveydenhuolto perustuu kansanterveyslakiin ja sen tehtävänä on huolehtia oppilaiden kokonaisvaltaisesta terveydenhoidosta. Kouluterveydenhuolto on oppilashuollon palvelu, jonka tarkoituksena on suunnitelmallinen, oppilaskeskeinen, kokonaisvaltainen toiminta, jossa painottuvat terveyden edistäminen, terveyskasvatus, terveysongelmien ennaltaehkäisy ja yhteistyö koko kouluyhteisössä sekä myös vanhempien ja huoltajien kanssa. Tavoitteena on kannustaa oppilasta terveellisten elintapojen omaksumiseen. Jokaiselle koululle on nimetty oma kouluterveydenhoitaja.

Kouluterveydenhuollon yhteystiedot

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia edistämällä opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä lisäämällä opiskelijoiden tietoja ja taitoja terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Tarkoituksena myös tukea opiskeluyhteisöjen toimivuutta antamalla käyttöön asiantuntija-apua ja toimimalla hyvässä yhteistyössä hyvinvoinnin edistämiseksi. Toiminnan painopiste on ennalta ehkäisevässä työssä. Jokaiseen oppilaitokseen on nimetty oma opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitaja.

Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot

NEPSY-vastaanotto

Vastaanotto on tarkoitettu 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on todettu neuropsykiatrinen häiriö (esim. adhd, add ja Touretten sdr) ja joiden jatkohoito on siirretty perusterveydenhuoltoon.

Katso lisää NEPSY-vastaanotosta täältä.

Yhteystiedot

Koulu- ja opiskelu-
terveydenhuollon osastonhoitaja

Kirsi Kiuru
puh. 020 615 7325

etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme