+
-+ Tulosta

Tapaturmien ehkäisy

Kouvolassa tapaturmia on seurattu järjestelmällisesti jo vuodesta 2004 lähtien. Kouvolan kaupungilla on käytössä TAPE-tapaturmien seurantaohjelma, jolla kerätään tietoa asiakkaille sattuneista tapaturmista varhaiskasvatuksessa, peruskouluissa, lukioissa, ammattiopistossa, vanhusten kotihoidossa ja asumispalveluissa, erityisryhmien asumispalveluissa, terveyskeskuksen / sairaalan osastoilla sekä perhetukikeskuksessa.
Ohjelmaan kertyneet tiedot on tarkoitettu kyseessä olevan yksikön käyttöön. Tapaturmatietoa kerätään, jotta riskitilanteet olisi helpompi tunnistaa ja niistä olisi saatavilla luotettavaa ja järjestelmällisesti kerättyä tietoa, jota hyödynnetään tapaturmien ehkäisyssä. Kouvolan kaupungin terveyden edistäminen koordinoi tapaturmien ehkäisytyötä yhdessä moniammatillisen TAPE-työryhmän kanssa.

Tapaturmat ovat yksi keskeisimmistä kansanterveysongelmistamme ja neljänneksi yleisin kuolinsyy sekä miehillä että naisilla. Tapaturmia ja onnettomuuksia voidaan kuitenkin estää, ja siksi jokaisen kannattaa kiinnittää huomiota niiden ennaltaehkäisyyn.

Oman kodin ja lähiympäristön tapaturmariskit kannattaa kartoittaa esim. sivun oikeasta reunasta (kohta Katso myös) löytyvien tarkistuslistojen avulla.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme