+
-+ Tulosta

Aikuisten hammashoito

Aikuisten hammashoidossa noudatetaan työnjakoa eri suunterveydenhoidon ammattiryhmien kesken.

Hammaslääkärit huolehtivat aikuisten suusairauksien määrittelystä, hoitosuunnitelmasta ja pääosin hoidosta. Suuhygienistit huolehtivat hampaiston puhdistus- ja ravintoneuvonnasta, reikiintymistä ehkäisevistä toimenpiteistä, iensairauksien ehkäisystä ja ylläpitohoidosta sekä tarvittaessa pienistä ensiaputoimenpiteistä ja tekevät suun terveystarkastuksia. Suuhygienistit toimivat yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa ja lähettävät potilaansa tarvittaessa edelleen hammaslääkärin vastaanotolle.

18 vuotta täyttäneiltä peritään kaikista hammashoitokäynneistä asetuksen mukaiset käynti- ja toimenpidemaksut. Toimenpidehinnastot ovat nähtävissä hammashoitoloissa.

KELA ei korvaa terveyskeskuksessa annettavaa hammashoitoa, mutta korvaa suositustaksansa mukaisesti yksityishammaslääkärin tekemää hoitoa. Koko väestö on oikeutettu korvauksiin.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme