+
-+ Tulosta

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtaista apua on järjestettävä päivittäisiä toimia, työtä ja opiskelua varten siinä laajuudessa kuin vaikeavammainen henkilö sitä välttämättä tarvitsee.

Henkilökohtaisella avulla tarkoitetaan vaikeavammaisen henkilön välitöntä avustamista kotona ja kodin ulkopuolella

1) päivittäisissä toimissa
2) työssä ja opiskelussa
3) harrastuksissa
4) yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai
5) sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

Harrastuksia, yhteiskunnallista osallistumista ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämistä varten apua on järjestettävä vähintään 10 tuntia kuukaudessa ja vuoden 2011 alusta lähtien vähintään 30 tuntia kuukaudessa.

Henkilökohtaisen avun tarkoitus on auttaa vaikeavammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan. Henkilökohtaisen avun järjestäminen edellyttää, että vaikeavammaisella henkilöllä on voimavaroja määritellä avun sisältö ja toteutustapa.

Henkilökohtaista apua voidaan järjestää kolmella eri tavalla: henkilökohtainen avustaja, palveluseteli ja kunnan itse järjestämä tai ostama palvelu. Henkilökohtaista apua voidaan myös järjestää yhdistelemällä eri tapoja.

Yhteydenotot ensisijaisesti alueiden palveluohjaajiin.

Yhteystiedot

Postiosoite
Kouvolan kaupunki
Vammaispalvelutoimisto
PL 85
45100 Kouvola

Lisää yhteystietoja

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme