+
-+ Tulosta

Asunnon muutostyöt sekä asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet

Kaupungin on korvattava vaikeavammaiselle henkilölle asunnon muutostöistä hänelle aiheutuvat kohtuulliset kustannukset. Kohtuulliset kustannukset on korvattava silloin, jos vaikeavammainen henkilö välttämättä tarvitsee näitä toimenpiteitä. Asunnon muutostöiden tarkoitus on mahdollistaa asiakkaan suoriutuminen tavanomaisista elämän toiminnoista. Jatkuvan laitoshuollon tarpeessa olevat eivät kuulu asunnon muutostöiden piiriin.

Suoritettaessa korvausta asunnon muutostöistä aiheutuviin kustannuksiin pidetään vaikeavammaisena henkilöä, jolle liikkuminen tai muu omatoiminen suoriutuminen vakituisessa asunnossa tuottaa vamman tai sairauden vuoksi erityisiä vaikeuksia.

Korvattavia muutostöitä ovat välttämättömät rakennustyöt kuten ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, peseytymistilanja WC:n muutostyöt, LVI-työt, sähkötyöt, kiinteiden kalusteiden ja rakennus- ja sisustusmateriaalien muuttaminen sekä vastaavat muut henkilön vakituisessa asunnossa suoritettavat rakennustyöt. Korvattavia asuntoon kuuluvia välineitä ja laitteita ovat nostolaitteet, hälytyslaitteet tai vastaavat muut asuntoon kiinteästi asennettavat välineet ja laitteet.

Yhteydenotot ensisijaisesti alueiden palveluohjaajiin.

Yhteystiedot

Postiosoite
Kouvolan kaupunki
Vammaispalvelutoimisto
PL 85
45100 Kouvola

Lisää yhteystietoja

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme