+
-+ Tulosta

Henkilökohtainen apu on vaikeavammaisen henkilön avustamista kotona ja kodin ulkopuolella päivittäisissä toiminnoissa, työssä, opiskelussa, harrastuksissa ja yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli

Henkilökohtaisen avun palveluseteli on yksi tapa järjestää tilapäistä ja lyhytaikaista henkilökohtaista apua ostopalvelujen ja työnantajamallin lisäksi. Henkilökohtaisen avun palvelusetelin voi saada henkilö, joka on oikeutettu henkilökohtaiseen apuun ja joka kykenee käyttämään palveluseteliä ja toimimaan kuluttaja-asemassa.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli on tarkoitettu äkillisiin avustajatarpeisiin, esimerkiksi vakituisen avustajan sairastuessa sekä myönnettäessä henkilökohtaista apua pieniin tuntimääriin.

Palveluohjaaja tai sosiaalityöntekijä sopii aina yhdessä henkilökohtaisen avun järjestämistavoista. Asiakkaan oikeus palveluseteliin, henkilökohtaisen avun tuntimäärä ja sen käyttökohteet sovitaan palvelusuunnitelmassa.

Henkilökohtaisesta avusta ja palvelusetelistä tehdään päätös, jonka lisäksi asiakkaalle annetaan palveluseteli, ohjeet ja lista Kouvolan kaupungin hyväksymistä palveluntuottajista.

Henkilökohtaisen avun palvelusetelin arvo on 25 €/h.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme