+
-+ Tulosta

Palveluseteli aikuissosiaalipalveluissa

Palveluseteli on yksi tapa järjestää sosiaali- ja terveyspalveluja kaupungin omien palvelujen ja ostopalvelujen lisäksi. Kaupunki tekee päätökset, käyttääkö se palveluseteliä ja missä palveluissa sitä käytetään. Asiakas käyttää palveluseteliä korvaamaan yksityisten palveluntuottajien antamien palvelujen kustannuksia. Palvelusetelillä voidaan kattaa palvelusta tulevat kustannukset kokonaan tai palveluseteli voi olla tulosidonnainen.

Asiakkaalle

Asiakkaalla on mahdollisuus saada palveluseteli tilapäiseen kotihoitoon, henkilökohtaiseen apuun ja yksityiseen hoiva-asumiseen sekä omaishoidon asiakkailla harkinnan varaiseen omaishoidon palveluseteliin. Palvelusetelin myöntäminen perustuu palvelun tarpeeseen. Se myönnetään samoin perustein kuin kaupungin oma palvelu tai ostopalvelu. Se on vaihtoehtoinen tapa palvelujen käytölle. Asiakas valitsee itse, kenen palveluntuottajan palveluja hän käyttää. Asiakas voi aina kieltäytyä palvelusetelistä, jolloin kaupunki järjestää palvelut omana toimintana tai ostopalveluina. Palveluseteli korvaa osan yksityisen palveluntuottajan kustannuksista. Palvelusetelin arvon ylimenevän osan maksaa asiakas suoraan palveluntuottajalle. Palvelusetelin arvo määritellään vuosittain eri palveluille. Palvelusetelituottajat löytyvät sähköisestä rekisteristä www.hyvinvointiapu.fi.

Palveluntuottajalle

Palveluseteliä koskevan lainsäädännön mukaan kaupunki hyväksyy ne palveluntuottajat, joiden palvelujen ostamiseen palveluseteliä voidaan käyttää. Palveluntuottajat ovat joko ilmoituksenvaraisia tai luvanvaraisia. Aluehallintoviraston lupa tarvitaan, jos palveluntuottaja tuottaa ympärivuorokautisia hoivapalveluja. Hyväksytyt palvelusetelituottajat merkitään yksityisten palveluntuottajien sähköiseen rekisteriin. Rekisterissä olevaan palveluntuottajaan sovelletaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain säännöksiä. Palveluntuottaja on velvollinen välittömästi ilmoittamaan kunnalle palveluissa tapahtuvista muutoksista (esim. vastuuhenkilön ja/tai yhteystietojen muuttuminen) sekä toiminnan lopettamisesta.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme