+
-+ Tulosta

Erityisryhmien asumispalvelut

Erityisryhmien asumispalvelut on tarkoitettu kehitysvammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Asumispalveluja toteutetaan sekä kaupungin omana tuotantona että ostopalveluna yksityisiltä palveluntuottajilta. Tavoitteena on itsenäinen asuminen ja siihen siirtyminen. Jos tämä ei ole mahdollista, on tavoitteena turvallinen asuminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen.

Asiakas saa intensiivistä ja pitkäjänteistä tukea ja ohjausta kuntoutumisensa tueksi sekä omatoimisuuden ja asumisen tiivistä harjoittelua. Asiakkaan tarpeista lähtevä ohjaaminen ja huolenpito asumisessa, asioinneissa ja muissa jokapäiväiseen elämään liittyvissä asioissa perustuu henkilökohtaiseen asumisen toteuttamissuunnitelmaan.

Erityisryhmien asumispalvelujen kokonaisuuteen sisältyvät tuettu asuminen, palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen. Tuetussa asumisessa asiakas asuu itsenäisesti ja henkilökunta käy hänen luonaan sovitusti. Palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen toteutetaan asumisyksiköissä. Palveluasumisessa (osavuorokautinen) henkilökunta on paikalla aamu- ja iltavuorossa. Tehostetussa (ympärivuorokautinen) palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Miten asiakkaaksi?

Asiakas ottaa ensin yhteyttä aikuisväestön sosiaalipalvelujen OVI-tiimiin (Ohjaus, Vastaanotto, Informointi).

Asiakkaan palvelutarpeen arviointi, asiakassuunnitelma ja päätös palvelusta tehdään aikuissosiaalityössä tai vammaispalveluissa. Palvelupäätöksen jälkeen asumispalvelukoordinaattori etsii asiakkaalle päätöksen mukaisen asumispalvelun, jossa huomioidaan jokaisen asiakkaan tarpeet ja elämäntilanne.

Yhteystiedot

Palveluvastaava
Merja Sylgren
puh. 020 615 9338

Asumispalvelu-
koordinaattori

(mielenterveys- ja päihdekuntoutujat)
Karoliina Virtala
puh. 020 615 4168

Asumispalvelu-koordinaattori
(kehitysvammaiset)
Ritva Sutela-Kulhelm
puh. 020 615 8626

Käyntiosoite
Torikatu 10, H-ovi

Postiosoite
Kouvolan kaupunki
Sosiaalipalvelutoimisto
PL 85
45101 Kouvola

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme