+
-+ Tulosta

Päihdepalveluja Kouvolassa tuotetaan osana aikuisväestön sosiaalipalveluja.

Neuvontaa ja ohjausta päihdepalveluista saa OVI-tiimistä, missä palvelun tarve arvioidaan. Katkaisuhoitoon voi hakeutua Kouvolan A-klinikan kautta. Päihdehuollon laitoskuntoutuksesta päättää johtava sosiaalityöntekijä.

Omassa tai läheisesi päihteidenkäyttöön liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä suoraan myös oman alueesi terveysasemalle.


TIEDOTE 25.5.2018

Päihdehuollon avopalveluja saa kahdelta tuottajalta

Kaupunki ohjaa uudet asiakkaat Addiktum Oy:n vastaanotolle, mutta A-klinikan hoidossa olevat potilaat saavat halutessaan jatkaa nykyistä hoitosuhdettaan.

Kouvolan kaupunki vastaa päihdehuollon avopalveluiden kysyntään kahden tuottajan mallilla. Kouvolalaiset saavat palvelunsa ensisijaisesti Addiktum Oy:n vastaanotolta. Toimintamalli on voimassa tämän vuoden loppuun asti.
- Tärkein muutos aiemmin tiedotettuun on se, että A-klinikan hoidossa olevat potilaat saavat halutessaan jatkaa nykyistä hoitosuhdettaan, eikä heidän asiakkuuksiaan siirretä A-Klinikalta Addiktum Oy:lle. Uudet asiakkaat ohjaamme kuitenkin hinnaltaan edullisemman sopimuskumppanin eli Addiktum Oy:n vastaanotolle, Kouvolan kaupungin hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä kiteyttää.

Keskeiset toimintaperiaatteet ovat 31.12.2018 asti:

•Asiakkaat ohjautuvat palveluihin pääsääntöisesti Kouvolan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta. Asiakas voi kuitenkin hakeutua myös suoraan avopalveluihin ja päihdevieroitukseen.
•Palveluntuottajia ovat ensisijaisena avohoidon palveluntuottajana Addiktum Oy ja toisena palveluntuottajana A- Klinikka Oy.
•Asiakkaalle valitaan hänen tarpeitaan parhaiten vastaava palvelu ottaen huomioon hankintapäätöksen mukainen järjestys.
•Tilaaja ostaa palveluita ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella, mikäli asiakkaan palvelutarve ei edellytä muuta.
•Hankintapäätöksen mukaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen on päihdepalveluiden avopalveluissa antanut Addiktum Oy.

Lisätiedot:

Marja-Liisa Jyrkilä, Kouvolan kaupungin hankintapäällikkö, puh. 02061 57166, marja-liisa.jyrkila@kouvola.fi

Kari Kristeri, Kouvolan kaupungin terveysjohtaja, 020 615 9399, kari.kristeri@kouvola.fi

Minna Laakso, Kouvolan kaupungin aikuisten elämänhallinnan tuen palvelupäällikkö, puh. 020 615 7783, minna.laakso@kouvola.fi

Vesa Toikka, Kouvolan kaupungin aikuisväestön palvelujen johtaja, p. 020 615 3831, vesa.toikka@kouvola.fi


TIEDOTE 26.2.2018

Päihdehuollon avopalvelut Addiktumille

Kouvolan kaupungin tarjoamat päihdehoidon avopalvelut, kuten korvaushoito ja avokuntoutus, siirtyvät maaliskuussa Addiktum Oy:n tuotettaviksi. Palvelut on tähän asti tuottanut A-Klinikka Oy. Asiakkaille kerrotaan muutoksesta heidän seuraavalla A-Klinikkakäynnillään.

Kouvolan kaupunki
tarjoaa asukkailleen päihdepalveluiden avopalveluja, jotka sisältävät muun muassa päihdetyöntekijän ja lääkärin vastaanotot, avokuntoutuksen, terveysneuvonnan ja korvaushoidon. Palvelut on tähän asti tuottanut A-Klinikka Oy, mutta ne siirtyvät tehdyn kilpailutuksen jälkeen Addiktum Oy:lle.

Päihdepalveluiden asiakkaille kerrotaan muutoksesta heidän seuraavilla A-klinikkakäynneillään. Asiointi ohjataan Addiktumille 12.3 alkaen asteittain, ja A-Klinikka tuottaa kaupungin palveluita Kouvolassa huhtikuun loppuun asti. A-Klinikka Oy tuottaa edelleen selviämisasematoimintaa ja laitosvieroitusta.

Addiktum Oy on päihdelääkäreiden perustama, päihdehoidon palveluita tarjoava yritys. Sen tavoitteena on viedä suomalaista päihdehoitoa eteenpäin ja tarjota parasta mahdollista hoitoa jokaiselle potilaalle ihmisarvoa ja yksilöllisyyttä kunnioittaen.
- Odotamme innolla toiminnan käynnistymistä sekä antoisaa ja onnistunut työskentelyä potilaittemme kanssa. Sydämellisesti tervetuloa Addiktum Kouvolaan, toimitusjohtaja Antti Mikkonen sanoo.

Addiktum Kouvolassa tulee Mikkosen arvion mukaan työskentelemään 15 työntekijää. Palveluvalikoima sisältää kaikki päihdehoidon avopalvelut, esimerkiksi alkoholiriippuvuuden hoidon, lääkevieroitukset ja lääkeriippuvuuden hoidon, kannabikseen käyttöön liittyvät ongelmat, opioidikorvaushoidon ja huumeriippuvuuden hoidon.
Hoito alkaa päihdetyöntekijän suorittamalla kartoituksella. Lääkärin vastaanotolle ohjautuminen tapahtuu pääsääntöisesti hoitajan arvioinnin perusteella. Hoitoon voi hakeutua varaamalla ajan päihdetyöntekijälle puhelimitse tai netissä tai hakeutumalla suoraan päihdepäivystykseen arkisin kello 9-13.

Addiktumin klinikka sijaitsee Kouvolan keskustassa, osoitteessa Kouvolankatu 22, 3. krs. Sen puhelinneuvonta ja ajanvaraus palvelevat 12. maaliskuuta alkaen arkisin kello 9-15 numerossa 044-9808378. Päihdetyöntekijälle voi varata ajan netissä. Ajanvaraukseen löytyy 12. maaliskuuta alkaen linkki osoitteesta: www.addiktumkouvola.fi.

Lisätiedot:

Kouvolan kaupungin aikuispalvelujen johtaja Vesa Toikka, puh. 020 615 3831, vesa.toikka(at)kouvola.fi

Apulaisylilääkäri Mervi Lehtonen, puh 020 615 5008, mervi.lehtonen(at)kouvola.fi

Addiktum Oy:n toimintaa koskien:
Toimitusjohtaja Antti Mikkonen, puh 050 521 2812, antti.mikkonen(at)addiktum.fiKouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme