+
-+ Tulosta

Osastojen vierailuajat

Osasto 2
ma-pe 15 - 19
la-su 13 - 19

Osasto 3
vapaa vierailuaika

Osasto 4
vapaa vierailuaika

Osasto 5
ma-pe 15 - 19
la-su 13 - 19

Osasto 6
vapaa vierailuaika

On suositeltavaa, että noudatatte sairaalan vierailuaikoja - poikkeuksista on aina neuvoteltava hoitohenkilökunnan kanssa.

Pysäköinti ja liikenneyhteydet

Pysäköintipaikkoja vierailijoille on rajoitetusti. Osa sairaalan parkkipaikoista on kahden tunnin ja osa neljän tunnin paikkoja, joissakin parkkipaikoista ei ole aikarajoituksia.
Linja-autojen aikataulut löydät matkahuollon sivuilta

Ruokailu

Vieraillessasi Pohjois-Kymen sairaalassa Sinulla on mahdollisuus ruokailla ravintola LounasKasteriassa. Ravintola sijaitsee rakennuksen 1. kerroksessa ja se on avoinna ma-pe klo 11 - 14. (Ravintolassa voi maksaa myös pankkikortilla.)
Ruokalistat ovat luettavissa osoitteesta www.makunne.fi

Kahvio

Sairaalassa toimii Maijan Kahvila. Kahvilan aukioloajat ovat ma-to 8-17, pe 8-16,
la-su suljettu. Kahviossa voi maksaa myös pankkikortilla.

Tiedustelut

Potilastietoja annetaan potilaan luvalla hänen nimeämälleen henkilölle. Jos potilas ei pysty sairautensa vuoksi tätä lupaa antamaan, potilastietoja annetaan vain lähiomaiselle. Sairaalan henkilökunta toivoo, että omaiset sopisivat keskenään, kuka on yhteyshenkilönä ja kyselee potilaan voinnista. Hoitavaan lääkäriin ja sairaalan erityistyöntekijöihin saa yhteyden osaston hoitohenkilökunnan kautta.

Infektioiden torjunta

Mikrobit (mm. bakteerit ja virukset) ovat luonnollinen osa elinympäristöämme ja elimistöämme. Suurin osa niistä on harmittomia, jopa hyödyllisiä. Osa mikrobeista voi kuitenkin aiheuttaa ikäviä tauteja kuten flunssaa, ruokamyrkytyksiä, haavainfektioita ja muita infektioita. Infektiot tarttuvat usein käsien välityksellä niin kotona kuin sairaalassa. Monet sairaudet aiheuttavat vastustuskyvyn heikentymisen, jolloin potilaat voivat saada infektioita herkemmin. Lisäksi haavat, kanyylit, katetrit ja muut vierasesineet ovat alttiita infektiotumaan. Huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta, ehkäisee infektioiden leviämistä.

Kotona ja tavallisessa arkielämässä riittää käsien huolellinen pesu saippualla ja vedellä. Sairaalassa henkilökunta käyttää käsien pesun lisäksi desinfektiohuuhdetta, joka tuhoaa mikrobeja tehokkaammin. Myös potilaille, vierailijoille ja omaisille suositellaan käsien desinfiointia desinfektiohuuhteella. Käsienpesuaineemme ja desinfektiohuuhteemme ovat ihoystävällisiä ja turvallisia jatkuvaan käyttöön. Henkilökunta opastaa mielellään käsihygieniaan liittyvissä kysymyksissä. Sairaalan henkilökunta ohjaa omaisia ja vierailijoita myös suojainten käytössä jos potilasta hoidetaan eristyshuoneessa.

Tuliaiset

Sopivia tuliaisia ovat lehdet ja kirjat. Kukkien ja ruokatavaroiden tuonnista tulee neuvotella osaston henkiökunnan kanssa, koska kukat voivat aiheuttaa allergiaa tai potilaalla saattaa olla erikoisruokavalio.

Tupakointi

Tupakointi on sallittu ainoastaan sairaalarakennuksen ulkopuolella olevilla tupakkapaikoilla.

Yhteystiedot

Pohjois-Kymen sairaala
Sairaalankuja 3 C
45750 Sairaalamäki

Puhelinvaihde
puh. 02061 51600
Kaupungin vaihde
puh. 020 615 11
Puhelinvaihde avoinna
ma-pe klo 8 - 16
la-su sekä arkipyhinä suljettu

faksi 020 615 1618

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi
pohjoiskymensairaala(at)
kouvola.fi