+
-+ Tulosta

Opiskelijat pukeutuvat työvaatteisiinsa heille erikseen tarkoitetuissa pukeutumistiloissa, joiden avaimet opiskelijat saavat opiskelijakoordinaattoreilta tullessaan harjoitteluun. Avaimista vastaa muutoin varahenkilöstön osastonhoitaja Seija Koskinen/Jukka Tiitola.

Yksiköissä, joissa on tavallista suuremmat aseptiikkavaatimukset, kuten esimerkiksi leikkausosastolla edellytetään työpistekohtaisen työasun käyttöä. Se on työpuku, joka tulee vaihtaa vähintään päivittäin ja siihen pukeudutaan juuri ennen työpisteeseen menoa. Leikkausosastolla harjoittelevat opiskelijat pukeutuvat henkilökunnan kanssa yhteisissä pukeutumistiloissa, jotka sijaitsevat leikkausosaston yhteydessä.

Opiskelijat ovat oikeutettuja työ- ja suojavaatteisiin yksiköissä, joissa henkilökuntakin käyttää sairaalan työasuja. Sairaalan työasuja ei saa viedä kotiin tai pestä niitä kotona. Työ- ja suojavaatetus suojaa työntekijää ja hänen omia vaatteitaan likaantumiselta ja kontaminoitumiselta. Se estää mikrobien kulkeutumisen vaatteiden välityksellä työpaikalle ja vastaavasti työntekijän kotiin. Työasu kuvastaa ammattia ja työtehtävää. Erillisen sairaalan työasun päällä ei saa käyttää omia vaatteita, kuten esimerkiksi villatakkia. Työasua voidaan täydentää tarvittaessa sairaalan ns. vilutakilla. Kunkin opiskelijan tulee itse huolehtia työasunsa siisteydestä, ja asu tulee vaihtaa heti sen likaantuessa. Työasua täydennetään tarvittavin suojaimin tilanteen mukaan.

Opiskelija käyttää omia sukkia ja jalkineita kaikilla muilla osastoilla paitsi leikkausosastolla. Jalkineet tulee puhdistaa säännöllisesti. Niiden tulee olla työsuojelullisesti hyvät eli tukevat, suojaavat ja niissä suositellaan olevan remmi kantapään takana. Opiskelijan asusteisiin kuuluu aina myös nimineula, jonka hän on itse hankkinut.

Yhteystiedot

Opiskelijakoordinaattorit
Suvi Kallio ja Suvi Lemström
puh. 020 615 6909

Osoite
Sairaalankuja 6
45750 Sairaalamäki

Sähköposti
opiskelijakoordinaattori(at)kouvola.fi