+
-+ Tulosta

Palveluseteli tehostetussa palveluasumisessa

Palveluseteli antaa mahdollisuuden asua itselle mieluisassa palvelutalossa ja jonotusaika saattaa lyhentyä. Asiakas voi päästä lähemmäs omaisiaan esim. toiselle paikkakunnalle, jos siellä oleva asumisyksikkö on hyväksytty Kouvolan kaupungin palvelusetelituottajaksi.

Tehostetun palveluasumisen palveluseteli on tarkoitettu asiakkaille, joiden toimintakyky on huomattavasti alentunut. Toimintakyvyn alenemisen johdosta asiakas tarvitsee päivittäisissä toiminnoissa ympärivuorokautista, runsasta hoitoa ja huolenpitoa sekä valvontaa.

Palvelusetelin arvo määräytyy asiakkaan tulojen perusteella. Kaupunki sitoutuu maksamaan yksityisen palveluntuottajan hoivapalvelujen kustannuksista setelin suuruisen summan. Palvelumaksun omavastuuosuudeksi jää osuus, joka ylittää palvelusetelin arvon. Muista kustannuksista, kuten aterioista ja vuokrasta, asiakas huolehtii itse.

Palveluseteli on määrärahasidonnainen asumispalveluohjaajan tekemä viranhaltijapäätös. Ohjaajat neuvovat kaikissa palveluseteliin liittyvistä asioissa. Lisätietoa mm. palveluntuottajista löytyy Parasta palvelua -verkkosivuilta.

Tehostetulla palveluasumisella tarkoitetaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) 21 §:n mukaista asumispalvelua, joka järjestetään palvelutaloissa, joissa henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Tehostettu palveluasuminen sisältää palveluasumisen tavoin asiakkaan hoidon ja hoivan sekä tarvittavat tukipalvelut.

Tehostetun palveluasumisen myöntämisen kriteerit on määritelty hoiva-asumisen myöntämisperusteissa (ikäihmisten lautakunta 28.10.2015 § 72).

Tulosidonnaisen palvelusetelin arvo määräytyy 1.1.2016 lukien seuraavasti:

Yhteystiedot

Asiakaskohtaiset tiedustelut palvelusetelien myöntämisestä

KOUVOLAN KESKUSTA, KAUSALA
Asumispalveluohjaaja
Niina Laitinen
puh. 020 615 4391

ANJALA, INKEROINEN, MYLLYKOSKI, SIPPOLA, VALKEALA
Asumispalveluohjaaja
Tiina Manninen
puh. 020 615 4392

JAALA, KUUSANKOSKI, KOTIKUNTALAIN MUKAISET MUUTTAJAT
Asumispalveluohjaaja vs.
Anu Nakari
puh. 020 615 4677

ELIMÄKI, KORIA
Asumispalveluohjaaja
Teija Krohns
puh. 020 615 4972

Sääntökirjan sisältö ja palveluntuottajaksi hyväksyminen
Asiakkuuspäällikkö
Mervi Takala
puh. 020 615 8256

etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme