+
-+ Tulosta

Sosiaali- ja terveyspalvelut lapsiperheelle

Äitiysneuvolassa seurataan äidin ja syntyvän lapsen terveyttä ja ja tuetaan koko perheen hyvinvointia. Perhettä tuetaan vanhemmuuteen kasvussa ja vuorovaikutuksessa.

Lastenneuvolassa seurataan ja tuetaan lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista sekä tunne-elämän kehitystä. Lasten rokotussuojaa ylläpidetään antamalla rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Tavoitteena on jokaisen lapsen mahdollisimman suotuisan kehityksen, terveyden ja hyvinvoinnin turvaaminen.

Lapsiperheet voivat saada tarvittaessa kasvatus- ja perheneuvontaa, kotipalvelua, ohjausta ja neuvontaa tai muita sosiaalipalveluja. Lapsiperheiden palveluohjaus ohjaa ja neuvoo elämäntilanteissa, joissa perheillä ei ole tietoa, mistä tukea ja palveluita voi saada.

Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolassa tapahtunutta lapsen terveydentilan pitkäaikaisseurantaa. Kouluterveydenhoitaja antaa terveyskasvatusta, tukee terveysongelmien ennaltaehkäisyssä ja toimii yhteistyössä koko kouluyhteisön sekä vanhempien ja huoltajien kanssa. Tavoitteena on kannustaa oppilasta terveellisten elintapojen omaksumiseen.

Opiskeluterveydenhuollon tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia edistämällä opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä lisäämällä opiskelijoiden tietoja ja taitoja terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Jokaiseen oppilaitokseen on nimetty oma opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitaja.

Lapset ja nuoret kutsutaan 18 ikävuoteen asti yksilöllisen suunnitelman mukaisesti hammashoitoon hammashoitajan, suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolle tarkastuksiin ja ehkäisevään hoitoon.

Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen yhteinen asiakaslupaus

-

Kuulemme sinua ja vanhempiasi ja haemme yhdessä ratkaisuja perheenne hyvinvoinnin tukemiseksi.
- Toimintamme perustuu lapsen edun toteutumiseen
1.

Lupaamme kohdata sinut ja perheesi yksilöllisesti ja arvostavasti, huomioiden näkemyksesi ja kokemuksesi.
2.
Lupaamme vastata yhteydenottoosi ja annamme tiedon siitä miten asiasi etenee.
3.Huomioimme elämäntilanteesi kokonaisvaltaisesti palveluiden järjestämisessä.
4.

Lupaamme että sinulla on vastuutyöntekijä, joka vie sinun ja perheesi asioita eteenpäin.
5.

Sinä ja perheesi olette osallisena ja vastuullisena palvelujesi suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa.

Palvelulupauksen toteutumista arvioidaan asiakkaille suunnatulla SurveyPal -kyselyllä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään palvelujen kehittämisessä.

Suojattu sähköposti

Lähetä suojattua sähköpostia lapsiperheiden sosiaalipalveluihin.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme