+
-+ Tulosta

Monikulttuurisuusohjelma 2015–2018

Kouvolan visio on olla vuonna 2020 elinvoimainen ja luonnollinen kasvukeskus, jossa on hyvä elää, yrittää ja tehdä työtä. Kaupungin monikulttuurisuusohjelma tukee tätä tavoitetta.

Kouvolan monikulttuurisuusohjelma 2015-2018 [PDF, 2 MB]
Ohjelman päätavoitteet ovat:

  1. Eri syistä kaupunkiin muuttaneiden hyvän arkielämän mahdollistaminen ja työllisyyden edistäminen
  2. Hyvien etnisten suhteiden edistäminen ja eriarvoistumisen ehkäiseminen
  3. Monialaisen yhteistyön lisääminen kotoutumisen edistämiseksi

Tämän rinnalla kulkee läpileikkaavana ajatuksena tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen Kouvolan rakentaminen yhteisvoimin monialaisena yhteistyönä.

Maahanmuuttoasioiden neuvosto

Kouvolan maahanmuuttoasioiden neuvosto on kaupunginhallituksen asettama (17.6.2013 § 247). Se kokoontuu vähintään neljä kertaa vuodessa.Neuvoston tehtävänä on seurata monikulttuurisuusohjelman toteutumista sekä tehdä tarvittavia linjauksia ja käytännön kehittämisehdotuksia sekä parantaa tiedonkulkua yli toimintarajojen.

Siihen kuuluu 16 jäsentä, joiden joukossa on maahanmuuttajajärjestöjen edustajia, kaupungin eri palveluketjujen edustajia, Kaakkois-Suomen TE-toimiston edustaja, Aikuisväestön lautakunnan edustaja, Kouvolan Asunnot Oy:n edustaja sekä SPR:n edustaja.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme