+
-+ Tulosta

Sotaveteraanien etuisuudet

Sotaveteraanien etuuksiin on oikeutettu 1939-1945 sotiin osallistuneet rintamatunnuksen omaavat miehet ja naiset. Veteraaneille on laissa ja asetuksissa säädetty oikeus saada valtion varoin eräitä erityisetuuksia. Tietoja näistä etuuksista löytyy mm. Suomen Sotaveteraaniliiton sivuilta www.sotaveteraaniliitto.fi.

Valtio jakaa kunnille kuntoutusmäärärahaa, millä järjestetään päivä-, avo- ja laitoskuntoutusta. Kuntoutusasioita Kouvolassa hoitaa Päivi Vilppola.

Kouvolan kaupungin myöntämät erityisetuudet sotaveteraaneille:

Ilmainen pysäköinti

Kouvolan kaupunginvaltuusto on myöntänyt kouvolalaisille sotainvalideille ja sotaveteraaneille oikeuden ilmaiseen pysäköintiin Kouvolan kaupungin maksullisilla pysäköintipaikoilla sekä aikarajoitetuilla pysäköintipaikoilla ilman aikarajoitusta. Lisätietoja löytyy sivulta Veteraanipysäköinti

Ilmaiset palveluliikenne- ja linja-automatkat

Veteraaneilla on oikeus matkustaa Kouvolan alueen paikallisliikenteensä ilmaiseksi. Maksutonta palveluliikenne ja linja-automatkaa varten matkustajalla on oltava veteraanien matkakortti, minkä saa Matkakeskuksesta (Rautatieasema) Hallituskadulta. Korttia haettaessa on oltava mukana veteraanitunnus.

Sotaveteraanien lesket ovat myös oikeutettu maksuttomiin palvelulinja- ja linja-automatkoihin.

Kuntoutusuinti

Kaupungin uimahalleissa on mahdollista käydä uimassa ilmaiseksi niiden aukioloaikoina. Mukaan tarvitaan veteraanitunnus.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme