+
-+ Tulosta

Yksityiset senioripalvelut

Laki yksityisistä sosiaalipalveluista on tullut voimaan 1.10.2011. Lain 11 §:n mukaan kunta ylläpitää rekisteriä ilmoituksenvaraisista sosiaalipalveluiden palveluntuottajista. Ilmoituksenvaraisilla sosiaalipalveluiden palveluntuottajilla tarkoitetaan kotihoidon tukipalveluita tuottavia palveluntuottajia (eli muut kuin ympärivuorokautisia luvanvaraisia sosiaalipalveluja tuottajat palveluntuottajat).


Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat erilaisia palveluita asiakkaan kotiin

Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi asiointi-, koti-, siivous-, kampaamo- ja hierontapalvelut, remontti-, pihanhoito- ja aurauspalvelut). Asiakas maksaa palvelusta tuottajalle. Palveluntuottajien yhteystietoja voi hakea sähköisestä rekisteristä. Huom. haku ei toimi Internet Explorer-selaimella. Tiedot on saatavissa myös Ikäasemalta. Kyseiset palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia niiden työtehtävien osalta, mitkä oikeuttavat vähennykseen.


Ilmoituksen varaisten palveluntuottajien merkitseminen rekisteriin

Palveluntuottajan tulee tehdä kirjallinen ilmoitus toiminnan aloittamisesta kunnan toimielimelle, mikäli haluaa tulla merkityksi kunnan ylläpitämään ilmoituksenvaraisten sosiaalipalveluiden palveluntuottajien rekisteriin. Palveluntuottajan on täytettävä hakemus [pdf, 127 KB], jonka liitteeksi tulee liittää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain (922/2011) 11 §:ssä tarkoitettuun, toiminnan aloittamista koskevan ilmoituksen mukaiset liitteet:

1) jäljennös yhtiöjärjestyksestä, yhtiösopimuksesta, yhteisön tai säätiön säännöistä taikka muu vastaava selvitys

2) kaupparekisteriote tai jäljennös elinkeinoilmoituksesta

3) toimintasuunnitelma + hinnasto palveluista

4) jäljennös palvelujen vastuuhenkilön tutkintotodistuksista ja selvitys työkokemuksesta sekä

5) jäljennös henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukaisesta rekisteriselosteesta.

Rekisteriin merkittyjen palveluntuottajien yhteystiedot tallennetaan sähköiseen hakemistoon www.hyvinvointiapu.fi. Em. palveluntuottajien tiedot ovat saatavilla Ikäasemalta ja ikääntyneiden palveluiden työntekijät antavat palveluntuottajien tiedot palvelutarjonnasta kiinnostuneille asiakkaille.

Ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalveluiden palveluntuottajien rekisteriä ylläpitää perusturvan tukipalveluiden toimistosihteeri Erja Seppälä, puh. 020 615 8036 tai sähköposti etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi. Em. henkilölle tulee ilmoittaa välittömästi muutokset palveluntuotannossa (esim. vastuuhenkilön tai yhteystietojen muutokset, toiminnan lopettaminen).Yhteystiedot

Yksityisten palveluntuottajien rekisteri/ylläpito
Toimistosihteeri Erja Seppälä
puh. 020 615 8036

Muut tiedustelut
Kehittämisvastaava
Sirkku Kallio
puh. 020 615 6435

Ikäasema
Hansa-keskus, 2. kerros (S-Marketin yläpuolella)
puh. 020 615 8594
arkisin klo 9.00 - 14.30

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme