+
-+ Tulosta

Yksityinen palveluasuminen ja yksityinen hoiva-asuminen

Yksityiset asumispalveluntuottajat toimivat yhteistyössä kaupungin kanssa. Kaupunki tukee pääasiassa taloudellisesti palveluasumista. Kaupunki on kilpailuttanut yksityisen hoiva-asumisen ja maksaa sopimuksen mukaisen hoitopäivähinnan yksityiselle palveluntuottajalle. Kaupunki valvoo palveluntuottajien toimintaa yksityisten sosiaalipalvelujen valvonnasta annetun lain nojalla. Yksityistä hoiva-asumista voidaan järjestää myös palvelusetelin avulla.

Yksityinen palveluasuminen (ei-ympärivuorokautinen)

Palveluasumisella tarkoitetaan palvelua, joka järjestetään palvelutaloissa tai palveluasuntoryhmissä. Kouvolassa on useita yksityisiä palveluasumisen yksiköitä. Näissä asumisen kokonaishinta muodostuu vuokrasta, ateriamaksusta, peruspalvelumaksusta sekä tarvittaessa avun tarpeen mukaisesta tukipalvelumaksuista. Asukas maksaa kaikki maksut suoraan palveluntuottajalle. Asukas voi saada Kelan asumistuen vuokraan ja hoitotuen.

Yksityisen palveluasumisen asiakaskyselyyn pääsee vastaamaan tämän linkin kautta.


Yksityinen ympärivuorokautinen hoiva-asuminen

Ympärivuorokautisella hoiva-asumisella tarkoitetaan palvelua, joka järjestetään palvelutaloissa, joissa henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesta. Kouvolassa on useita yksityisiä hoiva-asumisen yksiköitä, joissa palvelun kokonaishinta muodostuu vuokrasta, ateriamaksusta ja tuloihin perustuvasta asiakasmaksusta. Asukas maksaa vuokran ja ateriamaksun suoraan palveluntuottajalle. Asiakasmaksun asukas maksaa kaupungille. Asukas voi saada Kelan asumistuen vuokraan ja hoitotuen.

Ympärivuorokautisen hoiva-asumisen asiakkaan toimintakyky on selvästi alentunut. Toimintakyvyn arvioinnissa käytetään apuna Rava-indeksiä (arvo tulovaiheessa vähintään 3) ja tarvittaessa muita arviointimenetelmiä, mm. MMSE . Vakava muistisairaus tai psyykkinen sairaus voi aiheuttaa oireita, jotka estävät asiakkaan itsenäisen selviytymisen. Tällöin Rava-indeksin arvo voi olla edellä mainittua alempikin.

Toimintakyvyn alenemisen johdosta asiakas tarvitsee päivittäisissä toiminnoissa ympärivuorokautista, runsasta hoitoa ja huolenpitoa 1-2 henkilön avustamana. Katso lisätietoja hoiva-asumisen myöntämisperusteista 1.5.2014 alkaen [pdf, 178 KB].

Ympärivuovokautisen hoiva-asumisen yksiköihin hakeudutaan kaupungin asumispalveluohjauksen kautta.

Yksityisen ympärivuorokautisen hoiva-asumisen asiakaskyselyy pääsee vastaamaan tämän linkin kautta.


Yhteystiedot

Yksityinen palveluasuminen
Lisää yhteystietoja

Yksityinen hoiva-asuminen
Lisää yhteystietoja


Kouvolan kaupunki

ASUMISPALVELUOHJAAJAT

Kouvolan keskusta, Kausala
Niina Laitinen
puh. 020 615 4391

Anjala, Inkeroinen, Myllykoski, Sippola, Valkeala
Tiina Manninen
puh. 020 615 4392

Jaala, Kuusankoski ja kotikuntalain mukaiset muuttajat
Anu Nakari
puh. 020 615 4677

Elimäki, Koria ja palvelu-
asumisen palveluseteli-
asiakkaat

Satu Sani
puh. 020 615 4972

etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme