+
-+ Tulosta

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on yksilöllinen, elämäntilanteeseen liittyvä kuljetuspalvelun tarve ja jotka eivät voi käyttää julkisia liikennevälineitä liikuntakyvyn rajoitteen takia.

Sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden tarkoituksena on tukea ikääntyneiden asiointia ja itsenäistä selviytymistä omassa kodissaan.

Kuljetuspalvelua ei myönnetä henkilölle, jolla on mahdollisuus käyttää palvelu- ja asiointiliikennettä. Kuljetuspalvelua ei myöskään myönnetä palvelutalossa asuttaessa, jos palvelutalossa on järjestetty asiakkaille kuljetuspalvelua, eikä tehostetussa palveluasumisessa tai laitoshoidossa oleville henkilöille. Eri asiakkaiden kuljetuksia on mahdollisuus yhdistellä yhteiskuljetuksiksi.

Kuljetuspalveluna voidaan myöntää kahdeksan (8) yhdensuuntaista taksimatkaa kuukaudessa Kouvolan kaupungin alueella. Kuljetuspalveluun oikeutettu henkilö maksaa taksimatkasta linja-autoliikenteen kilometritaksan mukaisen hinnan.

Kuljetuspalvelu voidaan myöntää, jos

  • kuljetuspalvelun tarve on jatkuvaa
  • hakijalla tai puolisolla ei ole omaa autoa käytettävissä
  • hakijalla ei ole mahdollisuutta käyttää palvelulinjaliikennettä
  • yksin asuvan henkilön bruttoeläketulot ovat enintään 1 200 €/kk
  • avo- tai aviopuolisojen yhteiset bruttoeläketulot ovat enintään 2 300 €/kk
  • hakijan säästöt ovat enintään 7 000 €.

Palvelua myönnetään hakemuksen perusteella. Sähköinen kuljetuspalveluhakemus sosiaalihuoltolain 23 §:n mukaisiin kuljetuspalveluihin löytyy eKouvola - sähköiset palvelut sivustolta. Hakijan tilanteen ja toimintakyvyn selvittämiseksi tehdään yleensä kotikäynti. Fyysisen toimintakyvyn selvittämiseksi voidaan tarvittaessa pyytää kuntoutuksen ammattihenkilön lausunto.

Tietoja bussi- ja palvelulinjaliikenteestä löytyy tarkemmin Joukkoliikenne -sivuilta.


Yhteystiedot

Eteläinen alue

Palveluohjaaja
Nina Markkanen
puh. 020 615 6044

Keskinen alue

Palveluohjaaja
Toni Puuronen
puh. 020 615 8594

Pohjoinen alue

Palveluohjaaja
Anneli Grönlund
puh. 020 615 6372

Sähköposti:
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme