+
-+ Tulosta

Kausi-influenssarokotukset alkavat Kouvolassa viikolla 47

Lue lisää tästä.

Hyvinvointipiste

Hyvinvointipiste (kauppakeskus Valtarissa, Kouvolankatu 15) on matalan kynnyksen henkilökohtaista terveys- ja liikuntaneuvontaa tarjoava paikka itsehoidon tueksi asukkaiden hyvinvointiin. Palvelua tuottavat 1.1.2019 alkaen yhdessä Kouvolan kaupunki ja Kymsote-kuntayhtymä.

Hyvinvointipisteen palvelut on tarkoitettu kouvolalaisille. Palvelut ovat maksuttomia Suomessa asuville ja toimivat ilman ajanvarausta.

Hyvinvointipisteessä työskentelee terveydenhoitaja (ma, ke-pe). Tiistaisin Hyvinvointipisteen palvelut keskittyvät fysioterapia-liikuntaneuvontaan sekä erillisiin teemapäiviin. Katso teemapäivien ohjelma tämän sivun oikean reunan kohdasta Liitetiedostot. Tiistaisin terveydenhoitaja on jalkautunut kaupungin toimipisteisiin, jolloin Hyvinvointipisteessä ei anneta rokotuksia eikä tehdä verensokerimittauksia.

Terveystiedot kirjataan Kouvolan kaupungin potilastietojärjestelmään.

Rokotamme yli 15-vuotiaita.

Terveydenhoitajan palvelut Hyvinvointipisteessä

 • Jäykkäkouristusrokotus (rokote saatavissa pisteestä)
 • A- ja B-hepatiittirokotukset (oma rokote apteekista)
 • Matkailijan rokotukset
 • Verensokerimittaus
  - 1,5-2 tuntia ruokailusta (mittaus perustuu tähän viitearvoon, luotettavan mittaustuloksen saavuttamiseksi ohjeistusta on noudatettava)
  - paastosokerimittaus 10-12 tuntia ruokailusta
 • Hemoglobiinin mittaus tarvittaessa, jos perusteltu syy arvon tarkistamiseen
 • Verenpainemittaus omatoimisesti

Hyvinvointipisteessä saat tietoa myös sosiaali-, opisto-, kirjasto- ja kulttuuripalveluista. Teemapäivinä asiantuntijat ja järjestöt/yhdistykset esittelevät toimintaansa. Katso teemapäivien ohjelma tämän sivun oikean reunan kohdasta Liitetiedostot.

Hyvinvointipisteestä on mahdollisuus lainata liikuntavälineitä (käsipainot, kävelysauvat, tasapainolauta, selätin, kahvakuulat, Gymstick, pilatesrulla, nilkkapainot, askelmittari, ranneharjoitusväline, painohulavanteet sekä Bungypump-kävelysauvat). Laina-aika on kaksi viikkoa.

Hyvinvointipisteellä mahdollisuus InBody-kehonkoostumusmittaukseen. Mittaus kertoo mm. lihaksen ja rasvan määrän kehossa. Se kertoo myös vatsaontelossa olevan sisäelinrasvan määrän, millä on suuri vaikutus terveyteen. Mittauksen hinta 15 €.

Mittaukseen valmistautuminen

 • Mittaus suoritetaan mieluiten vähintään 2 tuntia ruokailun jälkeen
 • Mitattavan virtsarakon tulisi olla mahdollisimman tyhjä
 • Vältä kovaa kuntoilua tai saunomista ennen mittausta, sillä hikoilu muuttaa väliaikaisesti kehon koostumusta
 • Mittausta ei voi suorittaa raskaana oleville ja niille, joilla on sydämen tahdistin

Yhteystiedot

Hyvinvointipiste
Kouvolankatu 15
(Kauppakeskus Valtari)
45100 Kouvola

Avoinna
ma-ti ja to klo 9-16
tiistaisin:
- ei terveydenhoitajan palveluita
- paikalla fysioterapeutti ja liikuntaneuvoja

ke klo 9-17
pe klo 10-15

suljettu ma-pe klo 12-13

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme