+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Varhaiskasvatuspaikkojen hakeminen 1.8.2019 alkavalle toimintavuodelle

4.2.2019

Varhaiskasvatuspaikat ovat haettavana ja esiopetukseen ilmoittautuminen tulee tehdä 24.2.2019 mennessä.

Varhaiskasvatuspaikkoja on kaupungin omissa ja yksityisissä päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Varhaiskasvatuspaikkaa tai palveluseteliä yksityiseen päiväkotiin haetaan sähköisellä hakemuksella, joka löytyy osoitteesta www.kouvola.fi/varhaiskasvatus.

Jokaisella lapsella on oikeus 20 tuntia viikossa kestävään varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatusoikeus alkaa vanhempainrahakauden päätyttyä. Lapsella on oikeus 20 tuntia viikossa laajempaan varhaiskasvatukseen huoltajan työn tai opiskelun perusteella sekä lapsesta tai perheestä johtuvista lapsen edun mukaisesta tarpeesta johtuen.

Varhaiskasvatukseen hakeminen tai palvelusetelihakemus tulee tehdä su 24.2.2019 mennessä. Tämä haku koskee vain uusia hakijoita sekä esiopetukseen siirtyviä, jotka esiopetuksen lisäksi tarvitsevat varhaiskasvatuspaikkaa.

Esiopetukseen ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020
Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan vuotta ennen perusopetuksen alkamista.

Vuonna 2013 syntyneiden lasten huoltajille lähetetään tiedote esiopetuksesta helmikuussa viikolla 7. Tiedotteessa ovat ohjeet esiopetukseen ilmoittautumisesta ja esiopetuksen lisäksi tarvittavan varhaiskasvatuksen hakemisesta sekä tietoa esiopetuskuljetuksista.

Esiopetukseen ilmoittautuminen tulee tehdä su 24.2.2019 mennessä ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella, joka löytyy osoitteesta www.kouvola.fi/varhaiskasvatus.

Metsäeskarit ja luonto-opetus
Valkeala: Pikku-Veturin päiväkodin esiopetuksessa
Keskusta: Lehtomäen, Mielakan ja Käpylän päiväkodin esiopetuksessa
Kuusankoskella: Killingin päiväkodin esiopetuksessa Kettumäen kansanpuistossa
Korian alueelle perustetaan metsäeskariryhmä, jos hakijoita on riittävästi.
Metsäkiitäjä -päiväkotibussi toimii Haanojan päiväkodin esiopetusryhmän ja 5-vuotiaiden ryhmän käytössä vuo-roviikoin.

Yksityisen hoidon ja lasten kotihoidon tuki
Kunnallisen päivähoidon vaihtoehtona on yksityisen perhepäivähoito, johon kaupunki maksaa Kelan kautta yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.
Vaihtoehtona alle 3 -vuotiaan lapsen hoidon järjestämiselle on myös lasten kotihoidon tuki. Kotihoidon tukea täydentää Kouvola-lisä alle kaksivuotiaiden lasten osalta.

Lisätietoja
Varhaiskasvatuksen palvelualueiden esimiehet
Anja Kettunen p. 020 615 7822
Satu Hyytiä p. 020 615 5985
Asta Nikander p. 020 615 7612
Palveluohjaajat p. 020 615 4890 keskustan alue ja p. 020 615 5779 muu Kouvola
Varhaiskasvatusyksiköiden johtajat päiväkodit ja perhepäivähoito
Kouvolan kaupungin internet-sivuilta www.kouvola.fi/varhaiskasvatus

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme