+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Lasten parlamentti -tapahtumassa puhutaan lapsille tärkeistä aiheista

13.11.2018

Kouvolan ensimmäinen Lasten parlamentti -tapahtuma järjestetään marraskuussa.

Kouvolan kaupunki käynnistää Lasten parlamentti -toimintaa, jonka tavoitteena on saada lasten ääni nykyistä paremmin kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa. Lisäksi halutaan edistää lasten tasa-arvoista osallistumista eri toimintoihin YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti.

Tavoitteeseen pyritään monenlaisella kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tapahtuvalla toiminnalla. Lapset pääsevät esimerkiksi vaikuttamaan kouluaan koskeviin asioihin koulukohtaisten oppilaskuntien kautta.

Lasten vaikuttamista edistetään myös uudella vuotuisella Lasten parlamentti -tapahtumalla. Tilaisuus järjestetään Kouvolan kaupungintalolla ensimmäisen kerran tulevana YK:n Lasten oikeuksien päivänä tiistaina 20. marraskuuta.Tilaisuus on tarkoitettu kutsutuille lapsille, varhaiskasvatuksen ja koulujen edustajille sekä päättäjille, eli kyseessä ei ole avoin yleisötilaisuus. Media on kuitenkin kutsuttu seuraamaan työskentelyä.

Tapahtuman tarkoituksena on saattaa varhaiskasvatus- ja alakouluikäiset lapset sekä päättäjät yhteen keskustelemaan lapsille tärkeistä aiheista. Jokaista Kouvolan kaupunginvaltuuston valtuustoryhmää on pyydetty nimeämään tilaisuuteen vähintään kaksi edustajaa.

Lasten parlamentti -keskustelua varten kerätään ennakkoon ajankohtaisia puhuttavia teemoja niin päättäjiltä kuin lapsiltakin. Tapahtumasta rakennetaan mahdollisimman vuorovaikutteinen, ja keskustelu organisoidaan työpajatyyppisesti.

Lisätiedot:

Sari Keskinen, perusopetus, palvelualueen esimies, puh. 020 615 9340, sari.keskinen@kouvola.fi

Liisa Korppi, lasten ja nuorten palvelut, asiakkuuspäällikkö, puh. 020 615 7179, liisa.korppi@kouvola.fi

Helena Kuusisto, varhaiskasvatus, palvelupäällikkö, puh. puh. 020 615 7224, helena.kuusisto@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme