+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Koulumatkat, leikkipuistot ja paljon muuta käsittelyssä Sinisellä matolla

20.11.2018

Lasten parlamentti -tapahtumassa puhuttiin lapsille tärkeistä aiheista. Kaupungintalolla oli valtuutettujen kanssa keskustelemassanoin 60 alakoululaista. Lisäksi varhaiskasvatus esittäytyi 27 pienen ihmisen voimin. Työstetyt aiheet menevät virkamiesvalmistelun kautta kunnalliseen päätöksentekoon.

Kouvolan ensimmäinen Lasten parlamentti järjestettiin tänään 20. marraskuuta iltapäivällä kaupungintalon Sinisellä matolla.
-Kyseessä on tapahtuma, jossa varhaiskasvatus- ja alakouluikäiset lapset keskustelevat kaupunginvaltuutettujen kanssa lapsille tärkeistä aiheista. Niitä on kerätty kouluista ja päättäjiltä etukäteen. Esiin nousseet teemat ja ehdotukset viedään kunnalliseen päätöksentekoon normaalireittiä, virkamiesvalmistelun kautta, palvelualueen esimies Sari Keskinen Kouvolan kaupungin perusopetuksesta kertoo.

Lasten parlamentti alkoi varhaiskasvatuksen esittäytymisellä, johon osallistui 27 kouvolalaista alle kouluikäistä lasta. He kertoivat liikunnallisella esityksellä sekä sanallisesti ja piirroksin, mikä Kouvolassa on hienoa, ja mikä voisi olla paremmin.
Viralliset avaussanat lausui tämän jälkeen vs. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell, joka totesi olevansa ylpeä siitä, että Lasten parlamentti kokoontuu myös Kouvolassa.
- Vietämme lapsen oikeuksien viikkoa, jonka teemana on osallisuus. Tänään te, arvoisat lasten parlamentin edustajat, saatte osallistua Kouvolan kaupungin päätöksentekoon. Nyt on teidän vuoronne puhua. Me aikuiset kuuntelemme. Teemme kaikki yhdessä töitä sen eteen, että Kouvola on kaikille hyvä paikka asua nyt, viiden ja kymmenen vuoden päästä ja silloin, kun teillä tässä salissa istujilla on jo omia lapsia, Forsell totesi.

Tapahtumasta haluttiin mahdollisimman vuorovaikutteinen, joten keskustelu jatkui työpajatyyppisesti kahdeksassa eri pisteessä. Niissä alakouluikäiset lapset, toistakymmentä kaupunginvaltuutettua ja joukko oppilaskuntien ohjaajia työstivät yhdessä seuraavia teemoja: koulumatkat, kehittäminen, tapahtumat, leikkipuistot, ruokailu, harrastusmahdollisuudet, piha-alueet ja ilmastonmuutos. Työpajoissa esiin nousseista teemoista kerrotaan Kouvolan kaupungin nettisivuilla kootusti joulukuussa.

Lasten parlamentti -tapahtuma järjestetään Kouvolassa tulevaisuudessa 1-2 kertaa vuodessa. Tilaisuus on osa Kouvolan kaupunki käynnistämää ympärivuotista Lasten parlamentti -toimintaa, jonka tavoitteena on saada lasten ääni nykyistä paremmin kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa. Lisäksi halutaan edistää lasten tasa-arvoista osallistumista eri toimintoihin YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti. Tavoitteeseen pyritään monenlaisella kouluissa ja varhaiskasvatuksessa tapahtuvalla toiminnalla. Lapset pääsevät esimerkiksi vaikuttamaan kouluaan koskeviin asioihin koulukohtaisten oppilaskuntien kautta.

20. marraskuuta pidetyn tapahtuman taltioi 13 Kymintehtaan uutisryhmäläistä. Heidän tapahtumasta editoimansa videokooste tulee myöhemmin jakoon Kouvolan kaupungin some-kanavissa.

Lisätiedot:
Sari Keskinen, perusopetus, palvelualueen esimies, puh. 020 615 9340, sari.keskinen@kouvola.fi
Liisa Korppi, lasten ja nuorten palvelut, asiakkuuspäällikkö, puh. 020 615 7179, liisa.korppi@kouvola.fi
Helena Kuusisto, varhaiskasvatus, palvelupäällikkö, puh. puh. 020 615 7224, helena.kuusisto@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme