+
-+ Tulosta

Lasten kotihoidon tuki ja Kouvola-lisä

Huoltajat voivat valita lapselleen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona kotihoidon tuen. Kouvola-lisän ehdot muuttuvat 1.3.2019 alkaen. Kouvola-lisää maksetaan vain alle 2-vuotiaasta lapsesta.

Kotihoidon tukeen on oikeus, kun alle 3-vuotiasta lasta hoidetaan kotona. Hoitaja voi olla isä, äiti tai muu huoltaja, vanhemman tai huoltajan kanssa asuva avo- tai aviopuoliso, lapsesta huolehtiva muu henkilö tai palkattu hoitaja.

Perheen muista alle kouluikäisistä sisaruksista voidaan myös maksaa kotihoidon tukea. Kotihoidon tuen maksaminen päättyy viimeistään, kun perheen nuorin lapsi täyttää 3 vuotta. Kotihoidon tukea ei voi saada lapsesta, joka on kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Kotihoidon tukea haetaan Kelalta ja se on kaupungin rahoittamaa palvelua. Kouvola-lisä maksetaan automaattisesti kotihoidon tuen yhteydessä.

Kouvola-lisä

  • 72 euroa/kk alle 3–vuotiaasta lapsesta
  • 36 euroa/kk perheen muista kotihoidon tukeen oikeutetuista lapsista


Kouvola-lisä 1.3.2019 alkaen

  • 72 euroa/kk alle 2–vuotiaasta lapsesta


Kouvola-lisää maksetaan toistaiseksi.

Yhteystiedot

Palvelupäällikkö
Helena Kuusisto
puh. 020 615 7224

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme