+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Verlan Aika-keskiaikatapahtuma tulee taas ensi kesänä!

29.1.2015

Verlan Aika keskiaikatapahtuma järjestetään jälleen Verlassa, maailmanperintökohde tehdasmuseon pihapiirissä ensi kesänä 1.-2.8.2015.

Verlan aika
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Verlan ruukkikylän puotien, Verlan kyläyhdistyksen ja Verlan tehdasmuseon kanssa. Vastuullinen järjestäjä on Kouvolan kaupunki ja sen kulttuuritapahtumatuotanto.

Jaalan kotiseutusäätiö on antanut tapahtumalle huomattavan avustuksen ja se vaikutti ratkaisevasti tapahtumapaikkaa valittaessa. Myös Jaalan ja Pohjois-Valkealan alueen yrittäjät toivoivat tapahtuman järjestämistä Verlassa.

Verlan tehdasmuseoalueella maailmanperintokohde Verlassa ei tiettävästi ole mitään keskiaikaan viittaavaa, mutta paikan tunnelma ja maisema riittää keskiaikatapahtuman kehykseksi. Historiaa voi ammentaa Huhdasjärven viikinkiaikaan ajoittuvista polttokenttäkalmistojen löydöistä aina esihistorialliseen Verlan kalliomaalaukseen saakka.

Tulevana kesänä tapahtumassa nähdään ainakin The Sandsacks säkkipilliyhtye Saksasta ja Orbis Orbus Liettuasta. Myös perinteiset ritariturnajaiset ovat vakio-ohjelmaa.

Lisätietoja:
Kulttuurituottaja
Helena Jetsu
puh. 020 615 7420
helena.jetsu(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme