+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus, tilannekatsaus 9.11.2018

9.11.2018

Vesistötarkkailuja on jatkettu maanantaina ja tiistaina 5.-6.11.2018.

o Sarkavedellä ei todettu laboratorioanalyysin määritysrajaa ylittäviä MTBE -pitoisuuksia (MTBE -pitoisuudet <0,0001 mg/l).
o Vuohijärvessä pitoisuudet ovat laskeneet. MTBE -pitoisuudet ovat pintavedessä ja syvänteissä korkeimmillaan 0,0007 mg/l.
o Tarkkailutulokset on päivitetty tarkkailukarttoihin. Vesistötarkkailut jatkuvat ensi viikolla maanantaina 12.11.2018.

Selvitykset onnettomuuden mahdollisista vaikutuksista alueen kalastoon ovat käynnissä. Paikallisten kalastuskuntien keräämiä näytekaloja on toimitettu laboratorioon tutkittavaksi.

Vedenkäyttösuositukset, koskien talous-, pesu- ja löylyvedenkäyttöä, ovat voimassa Kärmelammen, Ojantauksenlammen ja Pajulammen osalta. Käyttösuositukset on luettavissa 28.9.2018 julkaistussa tiedotteessa tästä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija-arvion perusteella vesi on talousvedeksi kelpaavaa, eikä siitä aiheudu terveysriskiä, MTBE-pitoisuuden ollessa alle 0,0075 mg/l.

Lisätietoa mittaustuloksista: Päivitetyt alueen kartat löytyvät VR Groupin Kinni-verkkosivulta, www.vrgroup.fi/kinni


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme