+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Repoveden kansallispuistoon kannattaa syksyllä suunnata Tervajärven tai Saarijärven sisääntulojen kautta

7.9.2018

Patikointiretkille Repoveden kansallispuistoon kannattaa nyt lähteä Tervajärven tai Saarijärven pysäköintialueilta. Lapinsalmen kesällä rikkoontunut riippusilta on purettu pois. Jäiden tuloon saakka vesistön yli pääsee käsikäyttöisellä Ketunlossilla.

Metsähallituksen tiedote 07.09.2018

Lossi ruuhkaantuu varsinkin viikonloppuisin, joten nyt kannattaa tutustua puiston rauhallisimpiin osiin. Puiston reitistöstä voi koostaa haluamansa mittaisen reitin. Kartta kannattaa pitää aina mukana ja seurata siitä matkan etenemistä.

"Hyväkuntoisille retkeilijöille suosittelemme esimerkiksi 10 kilometrin mittaista kierrosta, jonka varrella kivutaan puiston hienoimmille näköalapaikoille Olhavalle, Mustalamminvuorelle sekä koko kansallispuiston korkeimmalle kohdalle Haukkalamminvuorelle. Jos kaipaat taukopaikkaa, voit poiketa reitiltä Olhavan tulentekopaikalle ihailemaan graniittiseinämiä. Tämä Vuortenvalloitus -reitti lähtee Saarijärven pysäköintialueelta ja sen kiertämiseen on hyvä varata 4-6 tuntia, sillä reitti on korkeuserojen vuoksi vaativa. Kouvolan suunnasta saapuville suosittelemme Tervajärven pysäköintialueelta lähtevää kierrosta Tervajärven ympäri, josta kertyy 8,2 kilometrin pituinen ympyräreitti. Näistä kahdesta reittiehdotuksesta on esitteet Repoveden luontoon.fi-sivuilla," muistuttaa erikoissuunnittelija Mari Laukkanen Metsähallituksesta.

Kaikki Repoveden reitit on merkitty maastoon oransseilla maalimerkeillä. Kartta on hyvä tulostaa mukaan. Retkeillessä voi hyödyntää myös Metsähallituksen retkikartta.fi-mobiilisovellusta, kannattaa kuitenkin muistaa, että mobiiliverkko on Repovedellä paikoin heikko. Puhelimeen on hyvä tallentaa sähköinen kartta tai ottaa kuva kartasta puiston sisääntuloilla, jos paperista karttaa ei ole mukana.

Lyhyempää retkeä suunnittelevat voivat kulkea esimerkiksi reittejä Tervajärvi-Talas tai Saarijärvi-Sukeltajaniemi, jolloin edestakaisin kuljettava matka on yhteensä pari kilometriä. Valkjärven rannalla sijaitseva Sukeltajaniemen tulentekopaikka on tunnelmallinen kohde, johon pääsee helposti. Tietä pitkin kuljettuna kohde soveltuu myös lastenrattaiden kanssa retkeileville. Retkeilyreittiä pitkin retki on vaativampi.

Lisätietoja:

Erikoissuunnittelija Mari Laukkanen, Metsähallitus puh. 040 4870 778
Asiakaspalvelupäällikkö Teppo Loikkanen, Metsähallitus puh. 040 8386 259

Repoveden kansallispuiston reitit

Metsähallituksen Luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme