+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Uintipaikkoja koirille Kouvolassa

6.7.2018

Kuumina kesäpäivinä kaupungille tulee yhteydenottoja lemmikkikoirien uimapaikasta. Koirille soveltuvia uimapaikkoja ovat Käyrälammen koira-aitaus sekä kaupungin venelaiturirannat, joiden yhteydessä ei ole yleistä uimarantaa.

kahlaava koira (kuvaaja Juuso Karikuusi)
Kouvolassa on koirille kastautumismahdollisuus Käyrälammen Piknik-alueen yhteydessä olevassa koirapuistossa. Käyrälammella sijaitsevan koirapuiston lisäksi uittamiseen voidaan käyttää Kouvolan kaupungin venelaiturirantoja, joiden yhteydessä ei ole yleistä uimarantaa.

Lähtökohtaisesti koiran saa muualla kuin yleisellä uimarannalla päästää uimaan vesistöön. Yksityisillä rannoilla tulee muistaa kysyä lupa maanomistajalta. Taajama-alueella tulisi muistaa, että koira tulee pitää kytkettynä. Käyrälammen koirapuistossa koirat voivat olla kytkemättöminä omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

Tärkeää on muistaa, että roskat viedään pois tai laitetaan asianmukaisesti jäteastiaan, jotta alue jää siistiksi muita käyttäjiä varten. Tämä koskee niin koiran ulosteita kuin ihmisten mukanaan tuomia roskia.

Yleiset uimarannat eivät ole koirille

Koiran omistajien tulee muistaa, että koirien paikka ei ole yleisillä uimarannoilla. Kielto tulee Suomen järjestyslaista, jota valvoo poliisi. Sama kielto koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muita koti- tai lemmikkieläimiä. Kouvolassa yleisiä uimarantoja on 20 kpl. Lisäksi Kouvolan seudulla on joitakin yksityisessä omistuksessa olevia uimarantoja, jotka voivat olla yleisessä käytössä.

Kaupungin yleiset rannat löytyvät internetistä www.kouvola.fi/uimarannat.

Lisätietoja:
Terveystarkastaja Juha Järvinen
Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut
puh. 020 615 7996

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme