+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Suomen ensimmäinen MotoGP-osakilpailu ajetaan 2019 KymiRingillä

2.8.2017

Kouvolan seutu isännöi ratamoottoripyöräilyn MotoGP-osakilpailuja vuosina 2019–2023. Kilpailut ajetaan Iitin Tillolaan rakenteilla olevassa KymiRing-moottoriurheilukeskuksessa.

MotoGP-osakilpailut tuovat suuren kansainvälisen ratamoottoripyöräilytapahtuman Kouvolan välittömään läheisyyteen, kun ensimmäinen osakilpailu ajetaan KymiRingillä 2019. Ajankohta varmistui tänään, kun MotoGP-sarjan promoottorin Dorna Sportsin johto tiedotti asiasta Helsingin Musiikkitalossa järjestetyssä opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotustilaisuudessa. Sopimus MotoGP-osakilpailun järjestämisestä Suomessa on viisivuotinen. Suomi ja erityisesti KymiRing sekä Kouvolan seutu saavat MM-osakilpailun myötä merkittävää näkyvyyttä ympäri maailman.

"MotoGP:n ja KymiRingin muiden tapahtumien arvioidaan olevan yksi merkittäviä Kouvolan seudun matkailutulon kasvun ajureita ja vetovoimatekijöitä vuoteen 2025 mennessä. Tulevat MotoGP-osakilpailut vahvistavat seudun elinvoimaa tarjoamalla elämyksiä ja tuomalla kansainvälisen urheilutapahtuman Kouvolan välittömään läheisyyteen", kertoo kaupunginjohtaja Marita Toikka. Kisat tukevat Kouvolan matkailun tavoitetta olla "supervuonna" 2019 kansallisesti tunnettu ja vuonna 2025 kansainvälisesti näkyvä kaupunki.

KymiRingillä ja siellä järjestettävillä MotoGP-osakilpailuilla on samalla myös työllistävä vaikutus, jonka odotetaan kehittävän Kouvolan alueen kilpailukykyä sekä elinvoimaa vuosiksi eteenpäin. Taloudellisen vaikutuksen varsinkin Iitin, Kouvolan ja Lahden alueille uskotaan olevan huomattava. Tapahtuma kasvattaa matkailijoiden kävijämäärää, viipymistä Kouvolan alueella sekä samalla vahvistaa Kouvolan tunnettuutta. Kouvolan kaupunki valmistelee lisäksi Kouvolan keskustan asema-alueelle uuden matka- ja tapahtumakeskuksen rakentamista, jonka yhteyteen on tulossa 3500 ihmisen monitoimiareena sekä uutta majoituskapasiteettia.

"Kouvola on ollut mukana alusta lähtien selvityksissä ja suunnittelemassa moottoriurheilukeskuksen rakentamista Iitin Tillolan alueelle. Syyskuussa 2016 Kouvolan kaupunki päätti myöntää KymiRingille 2 miljoonan euron ehdollisen pääomalainan, sitoutuen näin hankkeen tukemiseen", toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen. Lisäksi Liikennevirasto on tiedottanut aloittavansa valtatie 12 remontin, kunhan KymiRingin rahoitus selviää. "Kouvolan tavoittaa pääkaupunkiseudulta tunnissa ja Kouvolan keskustasta pääsee tulevaisuudessa reilussa kymmenessä minuutissa keskelle moottoriurheilun kansainvälistä huipputapahtumaa", Helminen lisää.

näkymä lähtösuoran päästäNäkymä KymiRingin lähtösuoran päästä. Kuva: Ari Ollikainen.

KymiRing on Iitin Tillolan alueelle, lähelle Kouvolan rajaa rakennettava moottoriurheilukeskus, joka mahdollistaa sekä kansainvälisten moottoriurheilutapahtumien järjestämisen että hyvät harjoittelu- ja koulutuspuitteet. KymiRingin 4,6 km pitkä päärata on valmistuttuaan ainoa hyväksytty ja kansainväliset FIA/FIM standardit täyttävä kilparata Pohjois-Euroopassa. Koko Kymi Ringin alue on tarkoitus rakentaa valmiiksi vaiheittain.

MotoGP on eräs maailman seuratuimmista huippu-urheilutapahtumista, joka ajetaan kuluvana vuonna 18 eri radalla 14 eri maassa ympäri maailmaa. Televisiosta MotoGP-osakilpailuja seurasi kauden 2016 aikana 369 miljoonaa katsojaa 207 eri maassa ja sarja on myös todella seurattu sosiaalisessa mediassa. Suomen MotoGP-osakilpailuun odotetaan saapuvan paikan päälle katsomaan arviolta 100 000 ihmistä ympäri maailmaa.

Lisätietoja:
Kouvolan kaupunki:
Marita Toikka, kaupunginjohtaja
p. 020 615 3100
marita.toikka(a)kouvola.fi

Harri Helminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja
p. 020 615 7520
harri.helminen(a)kouvola.fi

Kouvola Innovation Oy:
Martti Husu, toimitusjohtaja
p. 020 615 1353
martti.husu(a)kinno.fi

www.kymiring.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme